25 Maj 2019

Kabinete shkencore për nxënësit me nevoja të veçanta

Prishtinë, 6 nëntor - Falë bashkëpunimit të shkëlqyer në realizimin e shumë projekteve të cilat kanë qenë pjesë e Planit Zhvillimor strategjik të Komunës, Komuna e Prishtinës dhe Organizata Ndërkombëtare për Migrim – IOM, sot kanë nënshkruar edhe një Marrëveshje të radhës.

Kjo Marrëveshje Bashkëpunimi ka të bëjë me zbatimin e projektit për kabinetet e lëndëve shkencore në shkollën “Ismail Qemali”, ku vijojnë mësimin 2904 nxënës, 48 prej të cilëve janë me nevoja të veçanta; si dhe në shkollën “Elena Gjika”, ku vijojnë mësimin 1600 nxënës shqiptarë dhe turq.

Kabinetet do të jenë për Kimi, Fizikë, Biologji dhe Informatikë, dhe brenda këtij projekti është edhe furnizimi me mjete konkretizuese të nevojshme për mësimnxënien e fëmijëve me nevoja të veçanta. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 maj 2019 - Vazhdon dita e dytë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B me temë 'Diaspora si agjent ndërmjetësues për të bërit biznes në tregjet e huaja'. (Hotel Emerald, ora 9:00)

- Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi pret në takim delegacionin e Kryetarëve të Odave të Ballkanit Perendimor, anëtarë të Bordit Menaxhues të CIF-it. (Objekti i OEK-ut, ora 9:15)

- Delegacioni i kryetarëve të Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor do ta vizitoj Kosovën. (Parku i Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, ish kampi i KFOR-it, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës së Vushtrisë organizon drekë pune për delegacionin nga Diaspora në Komunën e Vushtrisë. (Vushtrri, ora 12:15)

- Kompanitë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Ciao Berto. (Ciao Berto, Magjistralja Pishtine - Mitrovice, kilometri i dytë, ora 14:25)

- Kompanitë e Diasporës vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Tiki Mosaic. (Objekti i kompanisë Tiki MosaicMagjistralja Prishtinë - Ferizaj, afër Grand Strore, ora 15:30)

- Kompanitë e Diasporës zhvillojnë vizitë përmbyllëse në showroom të kompanisë Binni e cila do të jetë nikoqir i një kokteji me rastin e mbylljes së Konferencës Ekonomike të Diasporës Shqiptare nga Evropa. (Objekti i kompanisë Bini, magjistralja Prishtinë - Ferizaj, ora 16:15)