23 Shkurt 2019

Filluan punën 18 specialistë të ri në Spitalet e Përgjithshme

Prishtinë, 21 qershor - Nga sot,  Spitalet e Përgjithshme  do të kenë më shumë mjekë specialistë që do të ofrojnë shërbime shëndetësore për qytetarët.

Drejtori i Përgjithshëm i SHSKUK-së, dr. Basri Sejdiu, sot ka nënshkruar kontratat e punës për 18 specialistë të profileve të ndryshme të cilët do të punojnë në kuadër të Spitaleve të Përgjithshme, të pranuar në kuadër të konkursit të fundit të shpallur nga SHSKUK.

Në këtë konkurs janë pranuar  4 specialistë për Spitalin e Prizrenit,  2 për Spitalin e Pejës, 1 në Gjakovë, 3 në Gjilan, 3 në Ferizaj, 3 në  Mitrovicë dhe  2 në Spitalin e Vushtrrisë.

Në prioritetet e menaxhmentit të SHSKUK-së, është përforcimi me kuadro mjekësore  i Spitaleve të Përgjithshme në mënyrë që pacientët të marrin shërbime shëndetësore në rajonin ku banojnë dhe mos të kenë nevojë të drejtohen në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

SHSKUK do të hapë së shpejti konkurse të tjera për pranim të stafit në Spitalet e Përgjithshme, në mënyrë që të zëvendësohen kuadrot që kanë dalë në pension, por do të ketë edhe pranime të reja.

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 shkurt 2019

- Fillon kampionati ekipor në pingpong me në garat ekipore në ligën e juniorëve. (Shkolla Tefik Qanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Alternativa e përfaqësuar nga Hasan Preteni dhe Alfred Halili anëtarë të Kryesisë Qendrore  do të mbajnë konferencën për media për të prezantuar qëndrimin e subjektit politik lidhur me "Sistemin e drejtësisë, defektete dhe ndryshimet që duhen bërë". (Selia e partisë, Kompleksi Qafa, kati 1, nr. 67, ora 12:00)

- Galeria Kombëtare e Kosovës dhe British Council organizon panel diskutimi për gratë artiste gjatë rezistencës së Kosovës të viteve 90. (Galeria e Arteve të Kosovës, ora 12:00) 

- Fondacioni Lumbardhi dhe Fondacioni Kosovar i Arkitekturës organizojnë ligjeratën publike “Bukuria e asaj që mbetet” të arkitektes Aslıhan Demirtas. (Kino Lumbardhi, ora 17:00)