24 Tetor 2020

Të premten Kuvendi vazhdon seancën dhe zhvillon seancë të re

Prishtinë, 22 shtator - Nën drejtimin e kryetares dr. Vjosa Osmani, Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës është mbledhur sot së bashku me kryetarë të grupeve parlamentare, për të përcaktuar agjendën e punës së Kuvendit për këtë javë.

Kryesia u dakordua që Kuvendi të mblidhet të premten, më 25 shtator, në orën 10:00, për të vazhduar me pikat e mbetura nga seanca e kaluar, ndërsa nga ora 13:00, të po të njëjtës ditë, të fillohet me seancë të re.

Pas dy pikave të rëndomta, deklarimeve jashtë rendit të ditës dhe pyetjeve parlamentare, do të procedohet me shqyrtimin e Propozim-amendamentit Kushtetues nr. 26, nëpërmjet të cilit Konventa e Stambollit përfshihet në Kushtetutën e Kosovës, e që ka të bëjë me ​parandalimin dhe luftën kundër dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje.

Seanca do të vazhdojë me formimin i Komisionit Ad-Hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për dy anëtarë të Bordit të RTK-së, prej tyre një nga komuniteti serb dhe një nga komunitetet tjera jo shumicë, propozimet e katër komisioneve parlamentare për ndryshimin e emërtimeve dhe fushëveprimtarive të tyre, si dhe zëvendësimin e anëtarit në Komisionin Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit “COVID-19, nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Pikë e fundit e rendit të ditës së kësaj seance do të jetë zgjedhja e Avokatit të Popullit.

Po ashtu Kryesia shqyrtoi kërkesën e nënkryetares së Kuvendit, Arbërie Nagavci, për të ftuar për raportim kryeministrit Avdullah Hoti, për punën 100 ditëshe të qeverisë së tij.   

Ishte dakordim i anëtarëve të Kryesisë dhe kryetarëve të grupeve parlamentare që kjo seancë të jetë e veçantë dhe të mbahet gjatë javës së ardhshme, në konsultim me kryeministrin.

Në mbledhjen e sotme, Kryesia procedoi për mendim në qeveri nismën legjislative për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-054, për statusin dhe të drejtat e dëshmorëve, invalidëve, veteranëve, pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, viktimave civile dhe familjarëve të tyre, si dhe shqyrtoi çështje të tjera nga fushëveprimtaria e saj.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Tetor 2020

- Federata e Futbollit e Kosovës rifillon fazen finale te projektit “Elite Youth Development U15”. (Fusha “Top Football” në fshatin Mazgit, ora 9:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës organizon kampionatet individuale për U21/e (1999), dhe Veteran. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)