11 Korrik 2020

Presidenti Sejdiu dekretoi gjyqtarët dhe prokurorët

Prishtinë, 29 qershor - Presidenti Sejdiu i dekretoi sot gjyqtarët dhe prokurorët e qarkut të cilët  dhanë sot betimin para Presidentit të Republikës së Kosovës, dr. Fatmir Sejdiu, në një ceremoni solemne, në të cilin mori pjesë edhe shefi i Zyrës Civile Ndërkombëtare, Pieter Faith dhe përfaqësues të tjerë ndërkombëtarë.

Në ceremoni, u dekretuan dhe dhanë betimin:

Gjykata Supreme e Kosovës: Vjosa NIMANI-ZYLFIU- gjyqtare; Marije ADEMI- gjyqtare.

Prokuroria e Shtetit të Republikës së Kosovës: Laura PULA- prokurore.

Paneli Gjykues i Dhomës së Veçantë të Gjykatës Supreme: Ilmi BAJRAMI- gjyqtar, Sabri HALILI- gjyqtar.

Paneli ankues i Dhomës së Veçantë të Gjykatës Supreme: Sahit SYLEJMANI- gjyqtar.

Gjykata e Qarkut në Prishtinë: Isak ADEMI-gjyqtar/Kryetar, Tonka BERISHAJ-gjyqtare, Salih TOPLICA- gjyqtar, Ramadan GUDAQI- gjyqtar, Shemsi HAJDINI- gjyqtar, Mediha JUSUFI- gjyqtare, Vehbi KASHTANJEVA- gjyqtar, Gëzim LLULLUNI- gjyqtar, Mejreme MEMAJ- gjyqtare, Shqipe QERIMI- gjyqtare, Mejdi DEHARI- gjyqtar, Fëllanza KADIU- gjyqtare, Hamdi IBRAHIMI- gjyqtar, Hajrije SHALA- gjyqtare, Nehat IDRIZI- gjyqtar.

Prokuroria Publike e Qarkut në Prishtinë: Aleksandër LUMEZI-prokuror/ Kryeprokuror, Haxhi DËRGUTI- prokuror, Drita HAJDARI-PECI- prokurore, Blerim ISUFAJ- prokuror, Fikrije KRASNIQI-FEJZULLAHU- prokurore, Lulzim SYLEJMANI- prokuror.

Gjykata Ekonomike e Qarkut në Prishtinë: Vjollca RIZAJ- gjyqtare, Suzana SEJDIU- gjyqtare, Nezir BYTYQI- gjyqtar.

Gjykata e Lartë për Kundërvajtje në Prishtinë: Biljana REXHIQ- gjyqtare/ Kryetare, Dalip BEGA- gjyqtar, Ramiz KUÇI-gjyqtar, Ragip NIMANI- gjyqtar, Mejreme ZEKAJ- gjyqtare.

Gjykata e Qarkut Prizren: Ymer HOXHA- gjyqtar/Kryetar, Vaton DURGUTI- gjyqtar, Xhevdet ELSHANI- gjyqtar, Erdogan- HAXHIBEQIRI- gjyqtar, Kujtim PASULI- gjyqtar, Edije SEZAIRI- gjyqtar, Ajser SKENDERI- gjyqtar, Fillim SKORO- gjyqtar

Prokuroria Publike e Qarkut në Prizren: Rexhep REXHEPAJ-prokuror/Kryeprokuror, Metush BIRAJ-prokuror, Ervehe GASHI- prokurore, Sylë HOXHA- prokuror, Genc NIXHA- prokuror, Mehdi SEFA- prokuror.

Gjykata e Qarkut Pejë: Sali MEKAJ- gjyqtar/ Kryetar, Sali BERISHA- gjyqtar, Isa KELMENDI- gjyqtar, Gëzim POZHEGU- gjyqtar, Hasan SHALA- gjyqtar, Muharrem SHALA- gjyqtar, Shaban SHALA- gjyqtar, Elmaze SYKA- gjyqtare, Imer JAHMURATAJ- gjyqtare, Lumturije MUHAXHERI- gjyqtare.

Prokuroria Publike e Qarkut në Pejë: Agron GALANI- prokuror/ Kryeprokuror, Agim KURMEHAJ- prokuror, Gjemajlije MUSTAFA- prokurore, Haxhi SINANAJ- prokurore, Ali UKA- prokuror.

Gjykata e Qarkut në Gjilan: Abdullah AHMETI- gjyqtar, Vllastimir DIMIC- gjyqtar, Zyhdi HAZIRI- gjyqtar, Rasim RASIMI- gjyqtar, Muhamet REXHA- gjyqtar,  Ilmi DALIPI- gjyqtar.

Prokuroria Publike e qarkut në Gjilan: Jetish MALOKU- prokuror/ Kryeprokuror, Fahri NUHIU- prokuror, Shaban SPAHIU- prokuror, Agron UKA-prokuror, Ismet UKSHINI-prokuror.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 Korrik 2020

- Në Ditën Botërore të Popullsisë, organizata SIT, organizon aktivitetin ku do të prezantojë statistikat e rasteve të raportimit të dhunës në Kosovë gjatë pandemisë COVID-19. (Sheshi "Zahir Pajaziti" në Prishtinë, ora 9:00)

 - Aktivistë të shoqërisë civile organizojnë aksionin simbolik për të kërkuar drejtësi për Kujtimin pasi qe po bëhen 1 vit prej kur 11 vjeçari nga Fushë Kosova, u përdhunua e u vra.  (Përpara Këshillit Prokurorial të Kosovës në Prishtinë, ora 11:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë transmetimin live të ceremonisë komemorative në Srebrenicë. (Qendra Kulturore Informative Boshnjake - Rr. Agim Ramadani, nr. 375 - Aktash, ora 12:00)

- Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë mbahet ligjëratë "25 vjet pas gjenocidit në Srebrenicë" me ligjërues Akademik Ferid Muhić Moderator dhe bashkëbisedues Bekim Blakaj - Drejtor Ekzekutiv i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë. (Livestream në Facebook - Humanitarian Law Center, ora 15:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë shfaqjen e ekspozitës multimediale “Gjenocidi në tetë akte”. (Sheshi Skënderbeu, ora 17:30)

- - Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë bahet aksion simbolik: Ndezje e qirinjëve para Teatrit Kombëtar të Kosovës. (Para Teatrit Kombëtar të Kosovës, ora 20:00)