26 Janar 2021

Parandalimin i shpëlarjes së parave do të debatohet në Kuvend

Prishtinë, 28 shtator - Në mbledhjen e ardhshme të Kuvendit të Kosovës, që do të mbahet me 30 shtator, do të shqyrtohet për herë të dytë Projektligji për parandalimin e shpëlarjes së parave dhe parandalimin e financimin e terrorizmit, si dhe Rekomandimi për Propozim-vendimin e Qeverisë së Kosovës për privatizimin e Post Telekomit të Kosovës.

Pos pikave të përhershme të mbledhjeve të rregullta plenare të Kuvendit: koha për deklarime jashtë rendit të ditës dhe  pyetje parlamentare për punën e Qeverisë së Kosovës, në  mbledhjen plenare të Kuvendit, e cila do të mbahet më 30 shtator, do të shqyrtohet për herë të dytë Projektligji për parandalimin e shpëlarjes së parave dhe parandalimin e financimin e terrorizmit.

Në vazhdim do të shqyrtohet Rekomandimi për Propozim-vendimin e Qeverisë së Kosovës për privatizimin e Post Telekomit të Kosovës. Do të shqyrtohen, ndërkaq edhe Raporti vjetor i Auditimit për vitin 2009, dhe Raporti i Auditimit të Pasqyrave Financiare të Komisionit Qendror Zgjedhor, për vitin 2009.

Pikë e fundit e kësaj mbledhje plenare do të jetë shqyrtimi i Propozimit për emërimin e anëtarëve të Bordit të Agjencisë së Pronës dhe të zëvendësdrejtorit të Sekretarisë Ekzekutive të Agjencisë.

Kështu ka vendosur sot Kryesia e  Kuvendit të Republikës së Kosovës në mbledhjen e sotme të drejtuar nga dr. Jakup Krasniqi, kryetar i Kuvendit, në të cilën merrnin pjesë edhe shefat e grupeve parlamentare.

Në këtë takim pune janë shqyrtuar edhe një varg  mocionesh dhe  kërkesash të komisioneve parlamentare, të grupeve parlamentare dhe të deputetëve të veçantë. Kësisoj Kryesia ka ngarkuar komisionet  funksionale për shqyrtimin e parë të Projektligjit për Patenta si dhe të Projektligjit për  kontabilitetin, raportimin financiar dhe auditim, si dhe të Propozim -strategjisë Minerare të Republikës së Kosovës, për periudhën 2010-2025.

Kryesia ka shqyrtuar dhe ka miratuar Raportin e shpenzimeve të Kuvendit të Kosovës për gjashtëmujorin e parë të vitit 2010, të cilin, në mungesë të kryetarit të Komisionit për Buxhet dhe Financa, Gani Koci, e ka prezantuar sekretari i përgjithshëm i Kuvendit, Ismet Krasniqi.

Kryesia e ka marrë njoftimin e Komisionit për Buxhet dhe Financa lidhur për mos shqyrtimin e Kornizës afatmesme të shpenzimeve të Republikës së Kosovës, për vitin 2011-2013, njoftimin e  Grupit Parlamentar të AKR-së për zëvendësimin e anëtareve në komisionet parlamentare, si dhe deklaratën e deputetit Branislav Grbiq lidhur me kalimin në Partinë Demokratike Serbe të Kosovës (SDS MIK).

Kryesia e ka lejuar, ndërkaq, pjesëmarrjen e dy anëtarëve të saj: Xhavit Haliti dhe  Slobaodan Petroviq në Sesionin e 56- të Asamblesë  Parlamentare të NATO-së, në  Varshavë të Polonisë, që do të mbahet më 12-16 nëntor 2010 dhe në Sesionin e Asamblesë Parlamentare të NATO-së, në Shkup të Maqedonisë, që  do të mbahet më 19-21 tetor 2010.


 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Dhjetor 2020 - Punëtorët teknik  te cilët punojnë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” do të  protestojnë për pagën e tyre të muajit dhjetor 2020 të cilën ende nuk e kanë marr dhe për  mos  pajisje me kontratës së punës. (Para Rektoratit të UP-së”, ora 9:00)

- Kryeministri në detyrë Avdullah Hoti pret në takim përfaqësuesit e shoqatës “Down Syndrome Kosova”, SOS Fshatrave të Kosovës, OJQ “Handikos” dhe përfaqësuesit e strehimoreve të Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj.Meliza Haradinaj-Stublla dhe Ambasadorja e Francës në Kosovë, znj.Marie-Christine Butel do të nënshkruajnë një memorandum bashkëpunimi. (Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, ora 9:00)

- Instituti GAP dhe Kosovo 2.0 organizojnë diskutim virtual me temë "Rekrutimet jo meritore në sektorin publik: a do ta ndryshojnë institucionet e reja rrethin vicioz në rreth të virtytshëm?”. (https://zoom.us/j/93876352348, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komitetit për Politikë dhe Financa në Komunën e Prizrenit. (Shtëpia e Bardhë, ora 10:00)

- Këshillit Gjyqësor të Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Mbledhja mbahet përmes aplikacionit ZOOM, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon tryezën e diskutimit me temë “Reforma zgjedhore në Kosovë: Sa është prioritet në programet e partive politike?”. (https://zoom.us/j/92385065303, ora 10:30)

- Promovohet libri i autorit Faton Mehmetaj ''Deçani Nëpër Shekuj'' - Promovimi i Trashëgimisë  Kulturore. (Salla e Asamblesë Komunale në Deçan, ora 11:00)

- Partia Socialdemokrate do të mbaj një aktivitet afër teatrit kombëtar. (Sheshi Skënderbeu, ora 12:00)
 
- Kryeministri në detyrë Avdullah Hoti merr pjesë në Inaugurimin e Qendrës Kulturore në Vushtrri. (Shtëpia e Kulturës në Vushtrri, ora 13:00)

- Kryeministri në detyrë Avdullah Hoti takon menaxhmentin e Trepçës dhe viziton flotacionin e mineraleve. (Miniera e Trepçës- Stantërg, ora 15:00)