13 Prill 2021

Miratohet Strategjia për Komunikim e sistemit prokurorial për vitet 2021-2023

Prishtinë, 25 shkurt - Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), i drejtuar nga Kryesuesi Jetish Maloku, ka zhvilluar takimin e 196-të me radhë, përmes komunikimit në distancë, në të cilën ka miratuar një sërë dokumentesh nga fushat e përgjegjësive të tij.

Pas aprovimit të procesverbaleve të dy takimeve të mëhershme, shqyrtimi i Raportit për aktivitetet dhe rekomandimet e Koordinatorit Kombëtar për Luftimin e Krimit Ekonomik për periudhën tetor-dhjetor 2020, ishte tema e parë e trajtuar në këtë takim, ku anëtarët e KPK-së pas diskutimeve, me disa rekomandime të njëjtin raport e miratuan.

Po në këtë takim u trajtua dhe u miratua Strategjia për Komunikim e sistemit prokurorial për vitet 2021-2023, lidhur me këtë anëtarët e KPK-së thanë se me këtë strategji synohet avancimi i komunikimit në sistemin prokurorial.

Anëtarët e KPK-së gjatë këtij takimi me qëllim të ngritjes së efikasitetit në trajtimin e lëndëve në Departamentin e Përgjithshëm të Prokurorisë Themelore të Prishtinës, kanë shqyrtuar dhe miratuar kërkesën e Kryeprokurorit të kësaj prokurorie që lëndët e Njësitit për luftimin e korrupsionit dhe krimeve ekonomike të trajtohen nga të gjithë prokuroret e këtij departamenti, e jo vetëm nga disa prokurorë siç ishte caktuar me një vendim të mëhershëm.

Me tej Këshilli ka marrë vendim për shpalljen publike të konkursit për Kryeprokurorë të Prokurorisë Themelore të Gjakovës, ka themeluar panelin vlerësues dhe komisionin për rishqyrtim lidhur me realizimin e këtij procesi, po ashtu ka bërë shpalljen për transferimin e përhershëm dhe avancimin e prokurorëve, ku edhe ka themeluar Komisionin për transferim dhe avancim të Prokurorëve.

Kryesues i Komisionit për Vlerësimin e Performancës së Prokurorëve, Ardian Hajdaraj, ka prezantuar Planin vjetor për vlerësimin e performancës së prokurorëve për vitin 2021, plani i cili u miratua nga anëtarët e KPK-së.

Lidhur me pikën për shqyrtimin e Planit të punës së KPK-së për vitin 2021, u vendos që ky plan të trajtohet në takimin e ardhshëm.​

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 13 Prill 2021

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti në të cilën do të behët konstituimi i Komisionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Basri Maksuti për vepren penale 'Falsifikimi i rezultateve të votimit'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Qeverisje Lokale, Zhvillim Rajonal dhe Media në të cilën do të behët konstituimi i Komisionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 10:00)

- Konstituohet Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Rolling Film Festivali i cili organizohet nga OJQ Roma Versitas Kosovo dhe Romawood mban konferencën për media. (Kino Armata, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja konstituive e komisionit për Integrim Evropian. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja konstituive e komisionit për Shëndetësi. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 11:00)

- Fondi i Sfidave të Kosovës organizon eventin online për shpalljen e thirrjes së parë për shprehje interesi, në mbështetje të projekteve të trajnimit bashkëpunues. (Platforma Zoom, ora 11:00)

- Akademia Diplomatike e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe Ambasada e Republikës së Francës në Republikën e Kosovës, nënshkruajnë Memorandum Mirëkuptimi. (Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, ora 11:30)

- Mbahet mbledhja konstituive e komisionit për Bujqësi, Pylltari, zhvillim Rural, Mjedis dhe Infrastrukturë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 13:00)

- Partia Liberale Egjiptiane do të dorëzojë ankesë në Gjykatën Kushtetuese lidhur me te drejtën e tyre të mohuar nga PZAP-ja dhe Gjykata Supreme në lidhje orkestrimin e votave nga ana e “Romani Iniciativa” në vendbanime me shumicë të komunitetit Serb në zgjedhjet e parakohshme të 14 Shkurtit. (Gjykata Kushtetuese, ora 13:00)

- Mbahet mbledhja konstituive e komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 13:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve mban konferencën për media lidhur me një studim hulumtues për qytetarët kosovar që vizituan Shqipërin dhe Malin e Zi, si pasojë e kufizimit dhe mbylljes në Kosovë e që këto patën pasoja ekonomike dhe financiare për vendin tonë. (Zyret e AKB-së, ora 13:30)