20 Janar 2021

MAP i jep KQZ-se në shfrytëzim të përkohshëm zyra

Prishtinë, 22 tetor - Ministria e Administratës Publike , gjegjësisht Departamenti i Standardeve, Politikave të Inxhinieringut dhe Menaxhimit të Ndërtesave  (DSPIMN), në bazë të kompetencave dhe përgjegjësive qe ka , sot ka nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi me Komisionin Qendror Zgjedhor ( KQZ).

 Me këtë Memorandum KQZ-së i jepen në shfrytëzim  të përkohshëm zyra dhe salla të Institutit të Kosovës për Administratë Publike ( IKAP), i cili funksionon në kuadër të MAP-it,  për të plotësuar nevojat e këtij institucioni për zgjedhjet e ardhshme parlamentare.

Në shfrytëzim të përkohshëm për nevojat e  procesit zgjedhor IKAP-i i jep  KQZ-së  zyrat P-7,8,9 dhe 11, B-3,4 dhe sallat PS-1, PS-2 dhe PS-3. Ky Memorandum përcakton kushtet dhe mënyrën e shfrytëzimit të këtyre sallave dhe zyrave deri në certifikimin e zgjedhjeve që do të mbahen.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca e parë gjyqësore me rastin e padisë për diskriminim të qytetarit me aftësi të kufizuar, Faruk Kukaj ndaj komunës së Prishtinës. (Gjykata Themelore e Prishtinës, ora 9:00)

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka dhe drejtoresha e Drejtorisë Komunale të Arsimit, Xhemile Thaçi Vezgishi, do të bëjnë përurimin e sallës së edukatës fizike në shkollën “Dy Dëshmorët e Zhurit”. (Fshati Zhur, ora 10:00 - nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 9:20)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Brahim Krusha për Keqpërdorimi seksual te personave nen moshën 16 vjeçare. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Shoqata "Miqtë e Amerikës" organizon me moton "E para SHBA-ja" ku do të festohet inaugurimi i Presidentit të 59 të SHBA-ve Joe Biden dhe zëvëndes Presidentës Kamala Harris. (Restauranti "Liburnia" në Prishtinë, ora 12:00)   

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Albert Ramadni për çështjen penale të vrasjes së rëndë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Mbahet seanca për rastin e ish-drejtorit të Policisë, Rashit Qalaj. (Gjykata Themelore në Pallatinë e Drejtësisë, 13:30)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, viziton Qendrën Rekreative Sportive në Brezovicë. (Brezovicë, ora 14:00)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, takon bizneset e udhëhequra nga gratë në Komunën e Shtërpcës. (Hoteli “THE ROCK”, Shtërpcë, ora 16:00)