27 Nëntor 2021

Kuvendi mblidhet në seancë, shqyrton 20 projektligje

Prishtinë, 19 tetor - Kuvendi i Republikës së Kosovës do të mblidhet sot në seancëne plenare te radhës në të cilën do të shqyrtojë dhe miratojë 20 projektligje.

Në këtë seancë, pas deklarimeve jashtë rendit të ditës dhe pyetjeve parlamentare, do të bëhet shqyrtimi i parë i 20 projektligjeve.

Projektligji i parë që do të shqyrtohet është Projektligji për Dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës Jashtë Vendit.

Më pas deputetët do të shqyrtojnë Projektligji për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështjet civile, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për festat zyrtare në Republikën e Kosovës, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështje penale.

Po ashtu do të shqyrtohet Projekt-kodi i Procedurës Penale, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shëndetin riprodhues, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për transplantimin e indeve dhe qelizave, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shërbimin mjekësor emergjent, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për kontrollin e duhanit.

Gjatë kësaj seance do të shqyrtohet ehde Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e të ushqyerit me qumësht gjiri, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për sigurimin shëndetësor, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shëndetësi, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për ndërprerjen e shtatzënësisë, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për gjak dhe përbërës të gjakut, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për parandalimin dhe luftimin e sëmundjeve ngjitëse, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për produkte dhe pajisje medicinale, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shëndetësi publike, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Inspektoratin shëndetësor, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Inspektoratin sanitar të Kosovës, si dhe Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për të drejtat dhe përgjegjësitë e banorëve të Kosovës në sistemin shëndetësor.

Në rend dite në këtë seancë do të jetë edhe Raporti vjetor të Institucionit të Avokatit të Popullit për vitin 2020, si dhe ai i Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore për vitin 2020.

               

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2021

- Forca e Sigurisë së Kosovës organizon manifestimin qendror të Ditës së Forcës ku do të marrin pjesë udhëheqësit më të lartë shtetërorë. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Burojë. (Tek shkolla fillore Abedin Rexha,ora 10:00)

- Komuna e Malishevës vendos buqeta me lule të shtatorja e Adem Jasharit. (Malishevë, ora 10:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Kuqicë. (Kuqicë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë. (Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në Tiranë, ora 11:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, me rastin e Ditës së Forcës organizon “Ditën e Hapur’’. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 11:00)

- Komuna e Malishevës viziton varrezat e dëshmorëve në qytet, Kleçkë dhe Prekz. (Malishevë, ora 11:00)

- Komuna e Skenderajt përuron shtegun për çiklistë. (Rruga Merita Murtezi në Skenderaj, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt  organizon natën e dytë të festivalit Rapsodia shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)