11 Korrik 2020

Kryeministri Thaçi, emëron nëntë zëvendësministra

Prishtinë, 7 qershor - Në vazhdën e reformave afirmative që ka ndërmarrë Qeveria e Republikës së Kosovës, që kanë për qëllim shtimin e efikasitetit dhe efektshëmrisë së punës së qeverisë në periudhën vijuese dhe duke u bazuar në nenin 94, paragrafin (1) dhe (4) të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, sot ka marrë vendim për emërimin e nëntë zëvendësministrave, në pozitat, si vijon:
Emin Krasniqi, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Transportit dhe Post-Telekomunikacionit

Idriz Vehapi, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor

Naim Fetahu, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Administratës Publike

Zenun Pajaziti, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale

Imri Ahmeti, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Punëve të Brendshme

Arban Abrashi, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Integrimeve Evropiane

Xhabir Morina, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

Dardan Gashi, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Integrimeve Evropiane

Gani Elshani, emërohet Zëvendësministër i Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sportit
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 Korrik 2020

- Në Ditën Botërore të Popullsisë, organizata SIT, organizon aktivitetin ku do të prezantojë statistikat e rasteve të raportimit të dhunës në Kosovë gjatë pandemisë COVID-19. (Sheshi "Zahir Pajaziti" në Prishtinë, ora 9:00)

 - Aktivistë të shoqërisë civile organizojnë aksionin simbolik për të kërkuar drejtësi për Kujtimin pasi qe po bëhen 1 vit prej kur 11 vjeçari nga Fushë Kosova, u përdhunua e u vra.  (Përpara Këshillit Prokurorial të Kosovës në Prishtinë, ora 11:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë transmetimin live të ceremonisë komemorative në Srebrenicë. (Qendra Kulturore Informative Boshnjake - Rr. Agim Ramadani, nr. 375 - Aktash, ora 12:00)

- Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë mbahet ligjëratë "25 vjet pas gjenocidit në Srebrenicë" me ligjërues Akademik Ferid Muhić Moderator dhe bashkëbisedues Bekim Blakaj - Drejtor Ekzekutiv i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë. (Livestream në Facebook - Humanitarian Law Center, ora 15:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë shfaqjen e ekspozitës multimediale “Gjenocidi në tetë akte”. (Sheshi Skënderbeu, ora 17:30)

- - Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë bahet aksion simbolik: Ndezje e qirinjëve para Teatrit Kombëtar të Kosovës. (Para Teatrit Kombëtar të Kosovës, ora 20:00)