04 Korrik 2022

Komuna e Gjilanit themelon Komitetin për komunitete

Gjilan, 17 maj - Komiteti për komunitete në Gjilan ka zgjedhur sot Kemal Shahinin për kryesues të kësaj trupe komunale, në një mbledhje konstituive, të cilën e ka udhëhequr kryesuesi i Kuvendit, Arianit Sadiku.  

Sadiku ka kërkuar nga anëtarët e Komitetit që të punojë në unitet, duke i rikujtuar ata se harmonia brenda këtij komiteti reflektohet edhe në jetën e komuniteteve jashtë.

‘E di nga praktika e mëhershme se Komiteti për komunitete në Gjilan ka qenë shembull për të gjitha komunat tjera sa i përket bashkëpunimit të mirë, korrekt dhe të sinqertë dhe si rezultat i këtij mirëkuptimi, shpeshherë kemi përfituar edhe donacione të ndryshme prej organizatave të huaja’, ka thënë kryesuesi Sadiku.

Ai i ka ftuar anëtarët e Komitetit që ta vazhdojnë këtë praktikë të mirë edhe në këtë mandat, ndërkohë që ka premtuar mbështetjen e tij dhe të Kuvendit për nismat dhe projektet që vijnë nga kjo trupë komunale.    

Ndërkaq, Kemal Shahin, i cili u zgjedh në krye të këtij Komiteti për herë të shtatë, duke qenë anëtari më i vjetër i tij, premtoi se do të vazhdojë të punojë sikur deri më tani, për të gjitha komunitetet pa dallim.

‘Gjilani njihet për tolerancë dhe bashkëpunim me komunitetet dhe për këtë meritor janë qytetarët’, tha Shahin.   

Komiteti për komunitete ka 7 anëtarë, 4 prej tyre nga radhët e komuniteti turk, serb e rom, ndërsa tre të tjerët janë shqiptarë dhe vijnë nga subjektet politike të përfaqësuara në Kuvend – LDK, LVV, PDK.     

Anëtarë të kësaj përbërje janë: Drenushë Maloku (LDK), Besnik Shala (LVV), Suzana Selimi (PDK), Kemal Shahin e Songyl Poçinka (komuniteti turk), Nenad Gjorgjeviq (komuniteti serb) dhe Vebi Ramadani (komuniteti rom).  

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 korrik 2022

- Zëvendëskryeministri i Parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog, Besnik Bislimi pret në takim delegacione nga shtetet e Finlandës dhe Irlandës, të kryesuara nga ministrja e Finlandës për Çështje Evropiane dhe Drejtimin e Pronësisë, znj.Tytti Tuppurainen dhe ministri i Shtetit për Çështjet Evropiane të Irlandës, Thomas Byrne. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 8:45)

 - Për nderë të 4 korrik 246 vjetori i Pavarsisë së SHBA zjarrfikësat e Prishtinës e pastrojnë platonë tek shtatorja e Presidentit Bill Clinton. (Sheshi Bill Clinton në Prishtinë, ora 9:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, pret në takim delegacione nga shtetet e Finlandës dhe Irlandës, të kryesuara nga ministrja e Finlandës për Çështje Evropiane dhe Drejtimin e Pronësisë, znj.Tytti Tuppurainen dhe ministri i Shtetit për Çështjet Evropiane të Irlandës, Thomas Byrne. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:55

- Kryetarja e Dhomave të Specializuara Ekaterina Trendafilova do të mbajë takim me përfaqësues të shoqërisë civile në Gjilan, ku do të ndajë informacion rreth mandatit, punës dhe zhvillimeve aktuale në Dhomat e Specializuara të Kosovës si dhe do t’u përgjigjet pyetjeve të tyre. (Hotel  Astoria në Gjilan, ora 10:00)

- Shoqata 'Miqtë e Amerikës' e mbështetur nga FSK, Zjarrfikësat dhe Policia e Kosovës organzon aktivitetin e radhës tashmë tradicional për nderë të 4 korrik 246 vjetori i Pavarsisë së SHBA. (Të shtatorja e Presidentit Bill Clinton, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 13:00‪)
   
- UBT oganizon festivalin ndërkombëtar të dijes “Global UBT Fest 2022”, përmes së cilit në Kosovë po sjell profesionistë dhe ekspertë vendorë dhe ndërkombëtarë, duke organizuar samite, forume, gara, ligjërata tematike, vizita studimore, e ngjarje të ndryshme interesante për studentët dhe palët e tjera. (Parku Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan, ora 18:00)