15 Gusht 2020

Hondurasi premton njohjen e Kosovës brenda këtyre ditëve

Honduras, 3 shtator - Zëvendës kryeministri dhe Ministri i  Punëve të Jashtme, të Shqipërisë Ilir Meta kërkojë nga Republika e Hondurasit që sa më shpjet ta njoh Kosovën gjatë një takimi që zhvilloi në atë shtet.
Meta tha se Kosova pas shpalljes së Opinionit Këshillimor të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, ishte një çështje që u trajtua gjerësisht në të gjitha takimet që ai kishte në Amerikën Qendrore.

Ndërsa presidenti i Hondurasit Porfirio Lobo Sosa theksoi se rasti i Kosovës është një rast unik dhe se vendi i tij e ka ndjekur këtë çështje me kujdes të veçantë.

Presidenti Lobo theksoi gjithashtu se pas Opinionit Këshillimor të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, qëndrimi i Hondurasit është akoma dhe më i qartë në favor të njohjes së shtetit të Kosovës, duke i konfirmuar z. Meta se një vendim i tillë do të zyrtarizohet në ditët në vijim.  
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 Gusht 2020

Me rastin e 22 vjetorit të rënies së dëshmorit të kombit, Remzi Ademaj - Komandant Petriti, Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me Shoqatën e Veteranëve të Luftës organizon aktivitete përkujtimore.

10:00 - Homazhe në varrezat e dëshmorëve në Landovicë

10:30 - Homazhe tek vendi i rënies në Nashec

11:00 - Homazhe tek monumenti i Lirisë

11:30 - Dhënia vullnetare e gjakut në repartin e transfuzionit të gjakut në Spitalin Rajonal të Prizrenit.

Për shkak të distancës nga qyteti, për këtë aktivitet do të ketë transport të organizuar nga ana e Komunës. Nisja do të bëhet në ora 9:15 nga Shtëpia e Bardhë.