03 Prill 2020

Haziri udhëton në SHBA, do ta nënshkruaj binjakëzimin me Sioux City

Gjilan, 25 shkurt - Me ftesë të Iowa Sister State, kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka udhëtuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku të mërkurën do ta nënshkruajë binjakëzimin me qytetit kryesor i Iowa, Sioux City, përkatësisht me kryetarin Bob Scott.

Kryetari Haziri ka shprehur gëzimin që do ta nënshkruaj binjakëzimin me këtë qytet të Shteteve të Bashkuara, përmes të cilit partneriteti do të zhvillohet në tri fusha kryesore.

“Në parim, partneriteti i Gjilanit është miratuar kohë më parë me qytetin kryesor të Iowa, Sioux City, pasi këtë e kishte paralajmëruar edhe kryetari Scott."

"Nga ky partneritet, bujqësia, agrobiznesi dhe agroindustria, janë fushat që do të përfitojnë, sikurse edhe studentët e nxënësit e shkollës së Bujqësisë, Fakulteti i Bujqësisë, Instituti i Bujqësisë dhe rinia, përmes një programi për shkëmbim”, ka deklaruar kryetari Haziri.

Ndryshe, marrëveshja e partneritetit mes Gjilanit dhe Sioux City ështe vendosur vitin e kaluar pas vizitës të drejtoreshës ekzekutive të Iowa Sister State, Kassi Baliey, derisa formalizimi i këtij parneriteti do të bëhet të mërkurën.

--

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Prill 2020

- Banka Qendrore e Republikës së Kosovës mban konferencën për shtyp për zhvillimet në sektorin financiar pas paraqitjes së Pandemisë Covid 19. (Ndërtesa e BQK-së, ora 11:00)

- Kompanitë Rajonale e largimit dhe grumbullimit te Mbeturinave mban konferencë për medie (Zyret e Kompanisë “Pastrimi", ora 12:00)

- Kompania Rajonale e Ujësjellësit 'Prishtina' të bëjë pastrimin e rezervuarit të ujit në objektin prodhues Kroni në komunën e Fushë Kosovës.