07 Mars 2021

Gjykimi i Albin Kurtit shtyhet për datën 22 Shkurt

Prishtinë, 15 shkurt - Sot në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë, një panel i përbërë prej gjykatësve të EULEX-it dhe gjykatësve të Kosovës vendosën që gjykimi i Albin Kurti të shtyhet për datën 22 Shkurt 2010. 

Arsyeja e shtyerjes ishte që të pandehurit t’i jepet një kohë e mjaftueshme për të përgatitur mbrojtjen e tij, në përputhje me dispozitat relevante të kodit të procedurës penale. I pandehuri Kurti ishte ftuar në gjykatë më datën 9 Shkurt 2010. 

Kurti ishte akuzuar për pjesëmarrje në një turmë njerëzish që  ka kryer vepër penale; pjesëmarrje në një grup që  ka penguar personat zyrtarë në kryerjen e detyrës së  tyre zyrtare dhe thirrje për rezistencë. Këto tri shkelje supozohet se janë kryer gjatë demonstratave të datës 10 Shkurt 2007. 

Prokuroria përfaqësohet nga Zyra e Prokurorisë Speciale të Kosovës (ZPSK).   

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Mars 2021

- Turnir në shigjetari, Skenderaj  -  ora 9:00

- Turnir në shah, Hotel Grand, Prishtinë 13:00 – Finalja e turnirit të volejbollit, Skenderaj - ora 11:00

- Manifestimi Nata e Zjarreve, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, në Prekaz - ora 17:45

- Koncert pa praninë e publikut (për shkak të pandemisë), në Stadiumin e futbollit në Skenderaj, transmetim direkt në TV dhe rrjete sociale - ora 18:00