20 Janar 2021

''Fol'' paditë komunën e Prishtinës dhe MTPT-në

Prishtinë, 28 shtator – Sot, në Ditën Ndërkombëtare të së Drejtës për Ditur Lëvizja FOL deponoj në Gjykatën Komunale të Prishtinës padi ndaj Komunës së Prishtinës dhe Ministrisë së Transportit dhe Postë-telekomunikacionit për refuzim të qasjes në dokumentet zyrtare.

Lëvizja FOL me 26 Mars 2010 ka bërë kërkesë në Komunën e Prishtinës për të pasur qasje për të dhënat e pasurisë së paluajtshme të këtyre zyrtarëve të lartë: Presidentit të Republikës së Kosovës Fatmir Sejdiu, Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës Jakup Krasniqi, Kryeministrit të Kosovës  Hashim Thaçi, Gani Thaçi (vëllai i Kryeministrit Thaçi), z.Bardhyl Sejdiu (djali i Presidentit Sejdiu) z. Fatmir Limaj, Ministër i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit i Demir Limaj (vëllai i z. Fatmir Limaj). Kërkesa e njëjtë i është ripërsëritur edhe me 12 Maj 2010, mirëpo Komuna e Prishtinës nuk është përgjigjur asnjëherë.

Padia ndaj Ministrisë së Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit ka të bëjë me refuzimin e qasjes në kontratën për ndërtimin e autostradës Morinë- Merdare.

Gjithashtu, sot Lëvizja FOL realizoi një takim me Kryeprokurorin e Shtetit ku i dha një çmim për arritjet në përmirësimin e marrëdhënieve me publikun dhe rritjen e transparencës së këtij institucioni.

Gjatë takimit Ramadan Ilazi drejtor ekzekutiv i Lëvizjes FOL shprehi mirënjohjen për punën dhe vullnetin e Kryeprokurorit z. Ismet Kabashi për të përmirësuar efikasitetin e punës së organit të akuzës dhe rritjen e transparencës së këtij institucioni. “Besueshmëria e qytetarëve është qenësore për suksesin në luftën kundër krimit dhe korrupsionit. Kjo mund të arrihet përmes transparencës. Shpresojmë se do të dëgjojmë lajme të mira sa i përket luftës kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”, tha Ilazi.

Ndërkaq, Kryeprokurori i shtetit, z. Ismet Kabashi, deklaroj. “Ne do të punojmë për të përmirësuar sa më shumë transparencën e punës sonë, brenda kufizimeve të cilat i kemi, dhe falënderoj Lëvizjen FOL për mbështetje në këtë aspekt”.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca e parë gjyqësore me rastin e padisë për diskriminim të qytetarit me aftësi të kufizuar, Faruk Kukaj ndaj komunës së Prishtinës. (Gjykata Themelore e Prishtinës, ora 9:00)

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka dhe drejtoresha e Drejtorisë Komunale të Arsimit, Xhemile Thaçi Vezgishi, do të bëjnë përurimin e sallës së edukatës fizike në shkollën “Dy Dëshmorët e Zhurit”. (Fshati Zhur, ora 10:00 - nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 9:20)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Brahim Krusha për Keqpërdorimi seksual te personave nen moshën 16 vjeçare. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Shoqata "Miqtë e Amerikës" organizon me moton "E para SHBA-ja" ku do të festohet inaugurimi i Presidentit të 59 të SHBA-ve Joe Biden dhe zëvëndes Presidentës Kamala Harris. (Restauranti "Liburnia" në Prishtinë, ora 12:00)   

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Albert Ramadni për çështjen penale të vrasjes së rëndë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Mbahet seanca për rastin e ish-drejtorit të Policisë, Rashit Qalaj. (Gjykata Themelore në Pallatinë e Drejtësisë, 13:30)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, viziton Qendrën Rekreative Sportive në Brezovicë. (Brezovicë, ora 14:00)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, takon bizneset e udhëhequra nga gratë në Komunën e Shtërpcës. (Hoteli “THE ROCK”, Shtërpcë, ora 16:00)