14 Tetor 2019

Diskutohet garantimi i qasjes së barabartë të grave në drejtësi

Prishtinë, 9 tetor - Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH në emër të Qeverisë Gjermane në bashkëpunim me Fondacionin Jahjaga organizojn ngjarjen “Drejt garantimit të qasjes së barabartë të grave në drejtësi”.

Hapja e ngjarjes do të bëhet nga Ambasadori gjerman në Kosovë, Christian Heldt dhe ish-presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga.

Pas hapjes do të mbahet një panel diskutimi me katër njohës të fushës për të diskutuar qasjen e grave në drejtësi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 tetor 2019

- Shefja e BE-së në Kosovë, Ambasadorja Apostolova, do ta hapë vitin e ri akademik në Kolegjin Ndërkombëtar të Biznesit në Mitrovicë. (Kampusi i IBCM-së, Mitrovicë e Jugut, ora 10:00)

- Drejtoria për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm në komunën e Rahovecit mban sesionin informues në thirrjen për aplikim të publikuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë me bizneset e komunës. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 10:00)
 
- Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me agjencitë, fondet, programet dhe entitetet e OKB-së në Kosovë - Ekipin e OKB-së së Kosovës nën koordinimin e Zyrës e Koordinatores për Zhvillim do të shënojë Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë. (Menza Ramiz Sadiku, ora 15:00)