02 Mars 2021

Dekretohen gjyqtarët e Gjykatës Supreme, prokurorët Shtetit dhe Prokurorisë Speciale

Prishtinë, 16 shkurt - Presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu dekretoi sot gjyqtarët e Gjykatës Supreme, prokurorët e Prokurorisë së Shtetit dhe prokurorët e Prokurorisë Speciale, të cilët po sot dhanë betimin para Presidentit të Republikës.

Presidenti Sejdiu e vlerësoi ditën e sotme si një ditë të përmbylljes së një cikli që ka të bëjë me sistemin gjyqësor dhe Prokurorinë e  Kosovës si dhe një ditë e përmbylljes së  një pune zinxhirore që është bërë mbi bazë të Kushtetutës së Republikës së Kosovës.

“Besoj se këta njerëz që kanë marrë përgjegjësi do të ushtrojnë detyrën e tyre duke u mbështetur në Kushtetutën dhe ligjet e Republikës së Kosovës”, theksoi Presidenti Sejdiu.

Gjithashtu, Presidenti Sejdiu tha se ky mandat i dhënë është barrë e veçantë në kuptimin paralel reformës së gjyqësorit dhe të sistemit prokurorial dhe se është shumë me rëndësi që institucionet e vendit t’i mbështesin në ndërtimin e strukturës infrastrukturore dhe logjistike për të pasur standardet e nevojshme që duhet t’i ketë një gjykatë, që duhet t’i ketë një gjyqtar dhe që duhet t’i ketë një prokuror.

Në ceremoninë e dekretimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve ishin të pranishëm edhe kryeministri Hashim Thaçi, përfaqësues të institucioneve ndërkombëtare, ambasadorë të akredituar në vendin tonë, si dhe mysafirë të tjerë.

Në vijim, lista e të dekretuarve nga Presidenti i Republikës:

Gjykata Supreme e Kosovës: Fejzullah Hasani - gjyqtar, Kryetar i Gjykatës; Nesrin Lushta - gjyqtare; Valdete Daka – gjyqtare; Emine Kaqiku – gjyqtare; Gyltene Sulejmani – gjyqtare; Emine Mustafa – gjyqtare; Shukri Sulejmani – gjyqtar; Enver Peci – gjyqtar. 

Prokuroria e Shtetit: Ismet Kabashi – Kryeprokuror; Zyhra Ademi – prokurore; Rexhep Kabashi – prokuror; Jusuf Mejzini – prokuror.

Prokuroria Speciale e Kosovës: Sevdije Morina – Zëvendëskryeprokurore speciale; Reshat Millaku – prokuror special; Nazmi Mustafi – prokuror; Suad Kuraja – prokuror; Merita Bina – prokuror; Rrahim Podvorica – prokuror; Faik Halili – prokuror; Basri Morina – prokuror; Besim Kelmendi – prokuror; Ali Rexha – prokuror.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Mars 2021

- U.d. Presidentja Vjosa Osmani pret në takim të ngarkuarin e BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak. (Kabineti i Presidentes, ora 8:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj pret në takim përfaqësuesin e BE-së për dialogun Kosovë - Serbi, Miroslav Lajçak. (Zyret e Selisë Qendrore të PDK-së, ora 9:50 - mediat të marrin pamje nga ky takim)

- Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik dhe USAID në Kosovë, lansojnë dy module të reja të prokurimit elektronik. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

-  Koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mbajnë konferencë për media, me ç’rast do të bëhet dorëzimi i përgjigjes në padinë e ngritur nga kompania KelKos Energy Sh.p.k ndaj aktivistes Shpresa Loshaj.  (Para objektit të Gjykatës Themelore, dega Deçan, ora 11:00)  

- Naša Inicijativa organizon protestë paqësore kundër uzurpimit të vendeve të garantuara në parlament si pasojë e një procesi jodemokratik zgjedhor dhe të kompromentuar nga manipulime në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 14 shkurt 2021. (Pikënisja e protestës fillon nga Hotel Grandi, ora 12:00)