05 Korrik 2020

Ahtisari: pakoja është bërë për tërë territorin e Kosovës

Helsinki, 7 qershor - Ndonëse i shtyrë në moshë, arkitekti i pavarësisë së Kosovës, Marti Ahtisari thotë se është duke i përcjellë vazhdimisht proceset nëpër të cilat po kalon Kosova.

Finlandezi Ahtisari tash është i angazhuar në një tjetër proces në Afrikë, kurse zhvillimet në Kosovë pas dy vjet e gjysmë pavarësie, i konsideron të mira.

Ndërsa për mosimplementimin e pakos edhe në pjesën veriore, thotë se duhet kohë dhe vendimi i gjykatës ndërkombëtare për statusin e Kosovës do të shtyjë proceset edhe atje.

Duke folur për problemet në pjesën veriore të Mitrovicës, Ahtisari tha se ato ende janë ashtu siç kanë qenë. Sipas tij, duhet të kaloj kohë, por shpreson se vendimi iGJND-së do të qartësoj situatën edhe në atë pjesë.

Ahtisari ripërsëriti se pakoja e tij është bërë për tërë territorin e Kosovës e jo për ndarje.

Ahtisari shprehu bindjen se në Kosovë ka mjaft energji pozitive për të përmirësuar gjërat. Sipas tij nëse shikojmë me vëmendje edhe te 27 vendet e Bashkimit Evropian ka shumë gjëra që duhet të përmirësohen, sidomos tani pas krizës ekonomike financiare, për të përmirësuar performancën ekonomike. Kësaj rruge duhet t`i bashkohet edhe Kosova, thotë ai.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Korrik 2020

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi Inspekton investimet në fushën e futbollit në fshatin Novosellë të Pejës. (Fshati Novosellë, ora 13:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti pret në takim drejtuesit e institucioneve shëndetësore. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 13:00)

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton shpellën “Bukuroshja e Fjetun”, promovim i turizmit kulturor. (Pejë, ora 13:30)

 - Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton Garën ndërkombëtare e automobilizimit “Kulla 2020”. (Pejë, ora 15:30)