11 Gusht 2022

24 Qershori, Dita Nacionale e komunitetit Egjiptian

Prishtinë, 24 qershor - Dita Nacionale e komunitetit Egjiptian shënohet me 24 Qershor në gjitha vendet e Ballkanit e cila ditë është përcaktuar si dita e këtij komuniteti në kongresin e parë të Egjiptianëve të Ballkanit të mbajtur në Ohër të Maqedonisë Veriore në vitin 1990.

Kjo datë sot komunitetin Egjiptian në Kosovë po e gjen në një pozitë të pafavorshme ekonomike-sociale dhe pa mbështetje institucionale!

Po ashtu fatkeqësisht komunitetit egjiptian akoma nuk njihet dita memoriale me ligjin për festat zyrtare!

Çdo ditë dhe gjithandej numërohen raste të diskriminimit, të mos përfaqësimit të barabartë dhe me shumë shkelje të drejtave të njeriut të cilat janë të mbrojtura me Kushtetuten e Republikës së Kosovës , Ligjet në fuqi dhe Konvendtat Ndërkombëtare!

Me këtë rast bëjë thirrje të gjitha institucioneve të Kosovës në nivel qendror dhe lokal që me veprimet e tyre konkrete të e dëshmojnë se sinqerisht e dëshirojn ekzistencen dhe zhvillimin e barabart të komunitetit Egjiptian në Kosovë! 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 gusht 2022

- Handikos organizon ceremoninë e shpërndarjes së 70 karrocave për personat me aftësi të kufizuara, donacion nga Izraeli, ku do të marrin pjesë ambasadorja e Izraelit, znj. Tammy Ziv, ministrja e Ministrisë për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  znj. Donika Gërvalla dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuara Adresa: Veternik, ora 10:00)

- Grupi i asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës mban konferencë për media. (Selia qendrore e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Në qytetin e Vushtrrisë organizohet Akademia Verore "Arbën Xhaferi‘’ edicioni i II-të. (Kalaja e Vjetër të Vushtrrisë, ora 17:00)