07 Dhjetor 2021

Ata që dikurë thonin së nuk duhet të perzihemi në sistemin e drejtësis sot padrejtësisht përballen më të

Shkruar nga Islam  Krasniqi

Fushatat e egra të instaluara nga  Serbia  apo agjentet e tyre në vendin tone ju ka dhenë hapsir të shpifin për ata që shkruan histori, duke  krijuar prova  nga hiqi, e që ato prova po rendojn mbi çlirimtarët.

Për një kohë liderët tanë harruan kushë janë, nga  erdhen dhe  ka  po shkojn, ulën koken dhe mbyllen syt për  ballë padrejtësive e që në shumë raste  heshtja tyre të jepte të kuptosh së sikur vetë ata  janë inciatoret  apo protaganistet  kryesor që përgaditen atë sken të pa  drejtësis.

Çlirimtarët që nga  pas  lufta u poshtëruan nga  Bashkësia  Ndërkombetare, një here nga KFOR-i, pastaj Tribunali I Hages, nga sitemi I  UNMIK-ut, po ashtu nga Misioni I EULEX-it tashë edhe nga Gjykata Speciale, të cilën ia  imponuam vetit, duke menduar së do të vazhdoj avansi I vjetër që dikush të jetë I pa prekur, të cilën e ratifikuam në Kuvendin e Republikës së Kosovës por e  cila na u kthye  bumerang sepse direktivat  apo kokën e ka në Beograd.

Kurë Gjeneralet e UÇK-së u mbanin neper  burgje dhe u poshteronin nga Prokuror apo Gjyqtar të Misionëve  Diplomatike të akredituar në vendin tone, thonin “Drejtësia e thotë fjalen e vetë”, ne  skemi të drejtë të përzihemi në systemin e drejtësis, sepse I kemi pushtetët e  ndara, duke harruar sepse  populli ju zgjodhi ju per me sigurar jetën e tyre, për të luftuar  pa drejtësin, por ju heshtet me fjalet që i mesuat  përmendsh ” UÇK-ja  ka qenë e  paster si loti dhe fundi do të vërtetoj” a  pse ata  nga 5 apo 10 vite që I mbanin në burg nuk kishte rendesi sepse nuk donit të prishnit rehatin tuaj.

Tani ne si mund të ju ndihmojm juve, që e  fundost vetën me një produkt që vetë e votuat, ne po e kuptojm së jeni të pa  fajshem, e dime ne, por dihet  edhe botërishtë së UÇK-ja  ishte  ushtria me e pastër  në botë, sepse ajo ishte  vetë populli dhe  ideali I saj ishte I pastër, por si të ju ndihmojm ne juve që të ndryshojm nga ju, të mos  vazhdoim njëit, por të ndryshojm këtë qasje për të miren e të gjithëve dhe këto njolla të ia  vemë ati që ju ja moret pa asnjë çmim, ati qe krevë krime e që ende na  kërcenon.  

A ka turp më të madhë për  Kombin tone që Presedenti, kryetarët e Kuvendit të Republikës, Projektori dhe motorri I UÇK-së dhe ne heshtim kemi mbetur  sikur të verbër që smund të flasin as levizin por që vetëm ndegjoin.

Edhe sa  kohë na duhet neve që ta  parandalojm të keqën para së të filloj, edhe sa  kohë na duhet të vetëdisohemi që ti thojm stop padrejtësis ndaj të tjerëve
 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 dhjetor 2021

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për tregtinë me produkte të naftës dhe karburante të ripërtërishme, dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës jashtë vendit, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Ambasada Franceze, Aleanca Franceze e Prishtinës dhe Espace Campus France, në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës dhe Universitetin AAB organizojnë hapjen e Panairit Universitar Francez në Kosovë i cili do tu mundësoj studentëve kosovarë të zbulojnë programet akademike të ofruara nga 30 universitete dhe 16 webinare nga Franca. (Universitetin AAB, ora 10:00)

- Ministri i  MMPHI Liburn Aliu raporton para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me raportin e auditimit të përformancës "Mbledhja, trajtimi dhe asgjësimi i mbeturinave komerciale”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)  

- VentureUP në partneritet me Sustainability Leadership Kosova dhe financuar nga UNDP organizon ditën e garës finale e eko-startup-eve të Programit Green Hub. (Amfiteatri i objektit të Administratës Qendrore të Universitetit të Prishtinës, ora 10:00)

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrtimin raportin me propozim-amendamente për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Deminim Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 12:00)

- Të rinjte e iniciatives “Hajde në shkollë” organizojnë forum teatrin që ka për qëllim vetëdijësimin dhe parandalimin e braktisjes së shkollimit në mesin e të rinjve në komunën e Klinës. (Shtëpia e kulturës “Jehona e Dukagjinit” në Klinë, ora 14:00)

- Kosovo 2.0 dhe Fondacioni 17  organizojnë diskutimin lidhur me mobilizimin e komunitetit për ruajtjen dhe rikthimin e hapësirave të përbashkëta publike, me fokus në historinë e tri kinemave që i shpëtuan privatizimit. (Kino Armata, ora 17:00)

- OJQ “Zëri i Romëve, Ashkalive dhe Egjiptianëve” organizojnë diskutimin "Le të flasim" i cili synon të sjellë vëmendjen dhe ndërgjegjësimin tek audienca në lidhje me diskriminimin racor, martesat e hershme, gjuhën e urrejtjes në institucionet publike dhe rrugën e edukimit mbi dy dekada. (Kino Armata, ora 19:00)