20 Tetor 2018

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit

Prishtinë, 5 dhjetor - Ministria e Kulturës, Rinisë, dhe Sportit (MKRS) organizon sot ngjarjen e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Vullnetarizmit.
 
Dita ndërkombëtare e vullnetarëve do të përfshijë fjalime inspiruese nga Kujtim Gashi, Ministër i Ministrisë së Kultures, Rinisë, dhe Sportit, Dr. Brandao Co, Head of UNICEF Office, Jan Braathu, Ambasadori i Misionit të OSBE-së në Kosovë, Blerim Azizi, UNV dhe vullnetarët e rinj dhe të reja, mbi rëndësinë e shërbimit në komunitet dhe vullnetarizmit.

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit është institucion kompetent për njohjen e statusit të vullnetarit rinor dhe përvojën e punës vullnetare bazuar në Udhëzimin Administrativ për Punë Vullnetare Nr.01/2016.

Gjithashtu sot do te publikohet platforma për Vullnetarët e Kosovës, përmes së cilës vullnetarëve të rinj mund të ju njihet puna zyrtarisht, dhe të pajisen me certifikata.

Kjo ngjarje mbështetet nga UNICEF Innovations Lab Kosovo, misioni i OSBE-së në Kosovë dhe UNV.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 tetor 2018 - Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim ministrin e Punëve të Jashtme të Turqisë, Mevlut Çavusoglu. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Oda e Fizioterapeutëve të Kosovë organizon ditë e dytë të Kongresit e I-rë Ndërkombëtar të  Fizioterapisë në Kosovë. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Aleanca Franceze e Prishtinës mirëpret një ekspozitë me titull "Studio Alix: një shekull fotografi të Pireneve", e propozuar nga shoqata franceze "Écrits de lumière". (Aleanca Franceze në Prishtinë, rruga Lah Nimani, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, merr pjesë në vënien e gurthemelit të Qendrës së Banimit Social në Malishevë. (Lagjja Mirëdita në Malishevë, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në përurimin e fillimit të punimeve të sheshit të Obiliqit. (Qendra e qytetit në Obiliq, ora 14:00)

- Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, mban nesër (e shtune) takim me strukturat drejtuese të degëve të Nismës në Malishevë, Suharekë dhe Rahovec. (Restaurant Bimi 3 në Malishevë, ora 15:00)

- Kuratori i ekspozitës, fotografi francez Loïc Chauvin, specialist i fotografisë shqiptare, do të organizojë një masterclass rreth historisë së fotografisë shqiptare për studentët dhe fotografët. (Kino Armata, ora 16:00)

- Në edicionin e Festivalit Ballkanik të pjekjes dhe promovimit të rakisë, 'Rakia Fest', mbahet tribunë shkencore 'Rakia si mundësi e rritjes se mireqenjes se ekonomive familjare në viset e pasura me pemë. Investimet në funksion të joshjes së popu tës rurale për prodhimin artizanal të rakisë'. (Etnokompleksit të fshatit Kukaj, ora 12:00)