25 Shkurt 2021

“Sërish Vijnë Zgjedhjet” – shfaqje virtuale LIVE në Facebook dhe ZOOM

Prishtinë, 10 korrik - Këtë të dielë, në ora 21:00 është caktuar premiera e shfaqjes “Sërish vijnë Zgjedhjet” në regji të Faik Ispahiut. Tekstin e shfaqjes e ka adaptuar vet regjisori duke u bazuar në “November” të David Mamet.

Regjisori, së bashku me ekipin e aktorëve të përbërë prej Besim Ajeti, Shpejtim Kastrati, Ermal Sadiku dhe me paraqitje nderi të doajenit Enver Petrovci, vijnë me një realizim inovativ të shfaqjes Sërish vijnë Zgjedhjet.

Shfaqja do të ipet LIVE në Facebok për të gjithë të interesuarit, ndërsa për një numër të caktuar, do të mundësohet edhe përcjellja në formë interaktive e shfaqjes përmes plaftormës ZOOM.

Për ta përcjellur shfaqjen, në vend të biletave, publiku duhet kërkuar linkun e ZOOMit nga regjisori, ose edhe mund ta kërkojnë linkun LIVE në Facebook përmes #SerishVijnëZgjedhjet.

Për shkak të pandemisë Covid-19, të gjitha provat janë mbajtur në formë virtuale, në distancë, përmes ZOOM dhe kanaleve tjera digjitale, prandaj, edhe premiera e reprizat janë paraparë nga regjisori për t’u dhënë në të njëjtën formë.

Për dallim nga shfaqjet e deritanishme teatrore të cilat për shkak të pandemisë janë shfaqur si të xhiruara në mediume të ndryshme online, kjo shfaqje nënkupton aktrim LIVE.

Të gjithë aktorët, njëjtë sikur publiku në ZOOM, do të performojnë edhe për premierë e edhe për çdo reprizë drejtpërdrejtë nga vendndodhjet e tyre dhe do të ketë interaktivitet mes aktorëve dhe publikut, njëjtë sikur edhe në sallë teatri – vetëm se kësaj radhe, në mënyrë virtuele dhe në përkujdjesje teknike të Arian Hyseni dhe Korab Gërdovci.

Koncepti i teatrit nuk ka ndryshuar me mijëra vite: në fillim, ka qenë në fushë, pastaj ka kaluar në skenë guri e mermeri, pastaj ka kaluar në skenë me dërrasa të rrethuara me mure të ndryshme- sqaron regjisori Faik Ispahiu.

Më tutje, Ispahiu vazhdon: sot, skena ka kaluar në “dërrasa virtuale”. Edhe pse teknologjia ka ndryshuar, koncepti ka mbetur i njëjtë: aktorët do ta përgatisin tekstin e shkruar sipas një ngjarjeje të bazuar në ide, për të përçuar mesazh të regjisorit, për ta shfaqur para publikut i cili ka dëshirë dhe nevojë për ta përjetuar atë shfaqje dhe atë përvojë.

Faik Ispahiu kthehet si krijues teatror pas 16 viteve pauzë dhe mbahet mend për shfaqjet “Aromë Portokalli”, “Makiato Boys”, “Unë Nuk e Solla Doruntinën”, “Kaligula”, “Rikardi III” etj..

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shkurt 2021

- Projekti “Përkrahje e BE për Konkurrueshmërinë e Sektorit Kosovar të TIK”, financuar nga BE dhe implementuar nga WEglobal në konsorcium me Prishtina REA dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit, organizon ceremoninë e certifikimit për rundin e parë të programit trajnues për shkathtësi digjitale dhe të TIK. (Hotel Amazona në Milloshevë, ora 9:45)

- Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 të Kuvendit Komunal të Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit të Komunës, tek “Shtëpia e Bardhë”, ora 10:00)

-  Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 e Kuvendit të Komunës së Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit në Shtëpinë e Bardhë, ora 10:00)

- Rrjeti i Pajtimit KOMRA (RrPK) prezanton rezultatet e hulumtimit të vendeve të paraburgosjes në Bosnje dhe Hercegovinë dhe të personave të zhdukur në lidhje me luftën në Kosovë. Pjesëmarrës Natasha Kandiq, Bekim Blakaj etj. (Zoom, ora 11:00)

- Mbahet dëgjimi publik në lidhje me raportin e vlerësimit të ndikimit në mjedis për ndërtimin e hidrocentralit “EcoDri” në lumin Drini i Bardhë. (Restorant “Ura” në Dobrushtë, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon "Raportin e Monitorimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë 2" ku do të publikohen të dhëna nga procesi i akreditimit gjatë vitit 2020, si dhe informata të tjera të rëndësishme rreth sfidave me të cilat është përballur Agjencia e Kosovës për Akreditim dhe Këshilli Shtetëror i Cilësisë. (Zyrët e ORCA's, ora 13:00)

- Mbahet takimi i 196-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Takimi do të organizohet nëpërmjet videokonferencës, ora 13:00)

 

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës.  (Objekti i KQZ-se, ora 13:00)