21 Gusht 2018

Peja shënoi 79 vjetorin e lindjes së shkrimtarit, Azem Shkreli

Pejë, 11 shkurt - Biblioteka Rajonale “Azem Shkreli” në Pejë ka organizuar takimin letrar me poetë e krijues letrar të shtunën në objektet e bibliotekës, ku u shënua 79 vjetori i lindjes së shkrimtarit Azem Shkreli.

Gjatë këtij takimi pëkujtues, përkatësisht gjatë kësaj ore letrare, krijuesit letrar pejanë dhe të tjerë me fjalët dhe poezitë e tyre e veçuan lartë jetën dhe veprën e shkrimtarit Azem Shkreli.

Peja përherë do ta kujtojë poetin e shkrimtarin Azem Shkreli, ndonëse ai ka qenë një krijues i mirëfilltë, por i heshtur sa ishte gjallë, megjithatë veprat e tij flasin.

Në fund të këtij aktiviteti, u ndanë mirënjohje për poetët dhe shkrimtarët pejanë, të cilët në vazhdimësi bashkëpunojnë në organizime të tilla letrare me Bibliotekën Rajonale ” Azem Shkreli” në Pejë./Ahmet Pllana
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 Gusht 2018  - Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizon manifestimin qendror, kushtuar festës së Kurban - Bajramit Xhamine e Madhe në Prishtinë. (Xhamia e Madhe në Prishtinë, ora 5:10)

- Me rastin e festës së Kurban - Bajramit, Ditën e parë, kryesia e e Bashkësisë Islame të Kosovës, si tradicionalisht organizon pritje përurimi. (Selia e Kryesisë, ora 9:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj me rastin e Festës së Kurban Bajramit, viziton Bashkësinë Islame të Kosovës. (Bashkësia Islame e Kosovës, ora 9:00)

- Kryeparlamentari Kadri Veseli, me rastin e Festës së Kurban Bajramit, viziton Bashkësinë Islame të Kosovës. (Selia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ora 10:30)

- Me rastin e festës së Kurban Bajramit, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, do të bëjë dorëzimin e dhuratave si donacionit në vlerë prej 7.500 euro për 250 fëmijë në Klinikën e Pediatrisë në QKUK. (Klinika e Pediatrisë, ora 12:30)

- Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, do të shpërndajë dhurata për 70 fëmijë te SOS Fshatit në vlerë prej 2.450 euro. (SOS Fshati, ora 13:30)

- Mbahet Festivali i promovimit të Kulturës dhe Muzikës Romë në Graqanicë. (Lagja rome në Graqanicë, ora 18:00)