24 Tetor 2020

Një copëz Tirane vjen në sheshin e Prishtinës

Prishtinë, 19 shtator - Për nder të 100 vjetorit të shpalljes së Tiranës Kryeqytet, “Muzeu Lëvizës” fillon rrugëtimin ndër trojet shqiptare ku sot do të zbarkoj në Prishtinë.

Komuna e Prishtinës bashkë me Muzeun e mirëpresis edhe nënkryetaren e Bashkisë së Tiranës, Anuela Ristani dhe drejtoreshën ekzekutive të Unioni i Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo.

Muzeu Lëvizës – “Tirana vjen te ti” sjellë historikun e Tiranës si kryeqytet i Shqipërisë përmes fotografive dhe dëshmive tjera arkivore, të cilat pasqyrojnë momente shumë dimensionale të kryeqytetit shqiptar.

Sjellja e muzeut lëvizës të Tiranës po u mundëson shqiptarëve që të njohin Tiranë, pavarësisht kufizimeve që ka shkaktuar COVID-19.

Muzeu lëvizës i Tiranës që hapet në kudër të projektit “Eja në shtëpinë tënde, Tirana vjen tek ju”,  kontribuon në promovimin turistik dhe kulturor të qyteteve shqiptare.

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Tetor 2020

- Federata e Futbollit e Kosovës rifillon fazen finale te projektit “Elite Youth Development U15”. (Fusha “Top Football” në fshatin Mazgit, ora 9:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës organizon kampionatet individuale për U21/e (1999), dhe Veteran. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)