18 Janar 2019

Në Kino ABC shfaqet premiera e filmit “Blue Heart”

Prishtinë, 10 maj - Sot në në Kinema ABC në Prishtinë do te shfaqet premiera e filmit “Blue Heart” për Kosovë organizuar nga Environmentally Responsible Action (ERA) group.
 
Para filmit do të këtë një hyrje dhe bisedë të vogël nga Ellen Frank-Lajqi nga ERA group për Hidrocentralet në Kosovë. 

Filmi është transmetuar në anglisht me intervista në gjuhën shqipe dhe boshnjake / maqedonase, me titra shqip.

Blue Heart dokumenton betejën për lumin më të madh në Europë - Vjosa e Shqipërisë - përpjekjet për të shpëtuar Rreqebullin e rrezikuar të Ballkanit në Maqedoni dhe gratë e Kruščica, Bosnje dhe Herzegovinës, të cilët po mbajnë një protestë 24-orëshe për një muaj, për të mbrojtur burimin e vetëm të ujit të freskët të komunitetit.

Me 28 Prill, premiera botërore e filmit “Blue Heart” u zhvillua kundër sfondit spektakolar të murit të digave të Idbalit në Bosnje dhe Hercegovinë me mbi 500 pjesëmarrës.

“Blue Heart” u prodhua nga Farm League në emër të Patagoniës e cila shet pajisje per natyrë. Ajo është përkthyer në 14 gjuhë dhe do të shfaqet në mbi 500 vende në mbarë botën.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)