24 Qershor 2018

Mbahet panel diskutimi mbi rolin e rinisë në vendimmarrje

Prishtinë, 8 gusht - Si pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër DokuFest, Misioni i OSBE-së në Kosovë organizon sot panel diskutimi mbi rolin e rinisë në formësimin e peizazhit shoqëror dhe politik në shoqëritë tona.

Diskutimi titullohet “Lidhemi, udhëheqim, ndryshojmë: të rinjtë ndërtojnë të ardhmen tonë” dhe ka të bëjë me temën kyçe të festivalit, ARDHMËRIA. Anëtarët e panelit do të diskutojnë për rolin që duhet ta luajë rinia në ndërtimin e së ardhmes, për mënyrat e reja për të marrë pjesë në jetën publike dhe për rolin e tyre për promovimin e dialogut dhe pajtimit.

Anëtarë të panelit janë Djuro Blanuša, Sekretar i Përgjithshëm i Zyrës Rajonale për Bashkëpunim Rinor; Fatos Mustafa, Zëvendës Sekretar i Përgjithshëm i Zyrës Rajonale për Bashkëpunim Rinor; Alisa Kockar, anëtare e Kuvendit të Komunës në Zrenjanin dhe Rina Domi, anëtare e Kuvendit të Komunës në Gjakovë.

Shefi i Misionit të OSBE-së në Kosovë, Ambasadori Jan Braathu, do ta kryesojë diskutimin.

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Qershor 2018  - Iniciativa për Drejtësi dhe Barazi Inject, organizon tryezën me temë 'Si ta parandalojmë dhunën ekonomike?', ku edhe do të prezantohet Iniciativa për Ndryshimin e Ligjit për Familjen, gjegjësisht saktësimi i dispozitave ligjore në lidhje me ndarjen e pasurisë së përbashkët bashkëshortore. (Hotel Sirius, ora 9:00)

- Komuna e Gjilanit dhe organizata “Let’s Do It Kosova' te mbështetur nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor organizojn aksion pastrimi në kuadër të fushatës “Ta Pastrojmë Kosovën” në Gjilani. (Para teatrit të Gjilanit, ora 10:00)

- Mbahet ceremonia e diplomimit të kadetëve të Forcës  së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma 'Skënderbeu’, në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes,  në Ferizaj, ora 11:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian dhe Ministria e Integrimit Evropian organizojn takimin iniciues për nisjen e programimit të programeve kombëtare për Kosovën, IPA 2019 dhe IPA 2020, të financuara nga Bashkimi Evropian. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P-38, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet dhe Financa mban dëgjim publik lidhur me Projektligjin nr.06/L-072 për Institucionet Mikrofinanciare dhe Institucionet Financiare Jobankare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 11:30)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj e viziton Komunën e Klinës ku do te takohet me Kryetarin Komunës, drejtorët dhe asamblistët. (Objekti i Komunës se Klinës, ora 14:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj takohet me familjarë  të dëshmorëve, biznese lokale, persona nga fusha e artit, sportit, muzikës, OJQ, etj, të Komunës së Klinës. (Objekti i Komunës se Klinës, ora 15:00)