27 Janar 2023

Mbahet orë letrare me fëmijët parashkollor në Vushtrri

Vushtrri, 9 nëntor - Sot në Institucionin Parashkollor publik “Foleja” në Vushtrri u mbajt Orë Letrare me fëmijët parashkollor, ku vjershat e tyre për më të vegjëlit i deklamuan shkrimtarët për fëmijë Abdullah Troshupa, Ymrije Beqiri, Bahrije Qerimi-Spanca dhe Ahmet Pllana.

Shkrimtarët i priti drejtoresha e IP “Foleja”, znj. Sheribane Maxhuni, e cila tha se ky Institucion Parashkollor është themeluar në vitin 1985, pra funksionon qe 37 vjet dhe ka një objekt të posaqëm për këtë qëllim ku aktualisht janë 170 fëmijë në vijnë këtu.

Znj. Maxhuni tha se ky institucion parashkollor ka arritur suksese në vazhdimësi dhe dy herë është shpallur më i miri në Kosovë para luftës, si dhe ka marrë shumë Mirënjohje për punë të suksesshme.

Shkrimtarët lexuan vjershat e tyre para fëmijëve, të cilët ishin shumë të kënaqur.

Edukatorja Rejhanë Shala u kujdes që Ora Letrare të mbahej sa më mirë, kurse fëmijët ishin mjaft të interesuar për të dëgjuar vjershat për më të vegjëlit.

Ahmet Pllana  
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)