06 Qershor 2020

Kosova pjesë e Javës së Dizajnit Duba 2019

Prishtinë, 22 tetor - Më 11 nëntor në Dubai do të hapet Java e Dizajnit të Dubait. Kosova është pjesëmarrëse në mesin e 73 shteteve dhe do të jetë e përfaqësuar nga Rrezeart Galica, i cili merr pjesë me veprën “TolerDance”.

Tematika që kanë trajtuar dizajnerët nga këto 73 shtete ka qenë për tolerancën mes njerëzve.

Në Dubai kjo ngjarje cilësohet si kthimi i festivalit më të madh krijues të rajonit 11 - 16 nëntor.

Duke festuar kreativitetin dhe talentin e dizajnit nga Lindja e Mesme dhe në mbarë botën, Java e Dizajnit në Dubai mbulon një sërë disiplinash përfshirë arkitekturën, dizajnin e produkteve, interierët, multimedia dhe dizajnin grafik.

Java e Dizajnit Dubai 2019 është në pronësi dhe menaxhohet nga Grupi Art Dubai dhe mbahet nën patronazhin e Lartësisë së saj Sheikha Latifa Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, Kryetar i Dubai Kulturës dhe Arteve Autoriteti. Java e Dizajnit Dubai 2019 organizohet në partneritet me Dubai Design District (d3) dhe mbështetur nga Audi Lindja e Mesme dhe Dubai Kultura.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)