25 Shtator 2022

KCSF lanson Programin për Angazhim Qytetar

Prizren, 12 maj - Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KSCF), do të lansojë sot në Kinema “Lumbardhi” në Prizren, Programin për Angazhim Qytetar.

Qëllimi i kësaj ngjarje që nis me rajonin e Prizrenit dhe do të vazhdojë edhe në shtatë rajone tjera në Kosovë, është që të prezantojë prioritetet, veprimet e aktivitetet kryesore të Programit për Angazhim Qytetar, por edhe të angazhojë publikun në një dialog rreth tri fushave kyresore tematike të programit: 1) Angazhimi i komunitetit; 2) Rritjen e besimit ndërshoqëror si dhe 3) Zgjerimin dhe mobilizimin e burimeve të reja për shoqërinë civile.

"Nëpërmjet diskutimeve tona paralele dhe joformale, ne synojmë që të bashkëbisedojmë me qytetarët, organizatat lokale të shoqërisë civile, bizneset, institucionet publike vendore dhe mediat, për këto tematike, si dhe të ofrojmë mundësi pjesëmarrësve që të reflektojnë se si Programi për Angazhim Qytetar mund të jetë i dobishëm për ta", thekson KSCF.

Programi për Angazhim Qytetar është një iniciativë pesëvjeçare që zbatohet nga KCSF në partneritet me USAID-in në Kosovë.

Qëllimi kryesor i këtij programi është të nxisë një kulturë aktivizimi që e bën jetën në lagjet dhe qytetet tona më të mirë, më të kujdesshme dhe kuptimplotë.

Nëpërmjet Programit për Angazhim Qytetar do të realizohen një numër i aktiviteteve të bazuara në tre shtyllat thelbësore tematike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 shtator 2022

- Federata Atletikës së Kosovës dhe Departamenti i Sporteve, organizon maratonën “Prishtina 2022”, në të cilën marrin pjesë mbi 500 garues. (Nisja bëhet nga Teatri Kombëtar, ora 9:00)

- Me qëllim të koordinimit ndër-institucional mes Qeverisë dhe Pushtetit Lokal mbahet takimi i përbashkët me Kryeministrin, Albin Kurti, Ministrin e Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, Ministrin e Financave, Hekuran Murati, Ministren e Ekonomisë, Artane Rizvanolli dhe Kryetarët e Komunave me ç ‘rast do të diskutohet performanca buxhetore e Komunave dhe Investimet Kapitale, energjia, etj... (Hotel Dukagjini në Pejë, ora 10:00)

- Partia Demokratike e Kosovës mban Konventën Programore të Gruas Demokratike të Kosovës.  (Hotel Emerald, ora 10:00)  

- Lidhja Demokratike e Kosovës, Dega në Gjilan mban konventën e madhe programore. (Salla e Teatrit të Qytetit në Gjilan, ora ora 11:00)

- Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë bën prezantimin e instalacionit simbolik “Fëmijët në Shkolla”. (Sheshi “Skënderbeu” në Prishtinë, ora 12:00)
 
- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, bashkë me Zëvendëskryeministren për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, marrin pjesë në hapjen solemne të Qendrës Kulturore Boshnjake, me rastin e festimit të Ditës Kombëtare të Boshnjakëve. (Qendra Kulturore Boshnjake në Prizren, ora 14:00)