22 Shkurt 2020

“Hyjnesha n’libër” përmbyllët me hapjen e 12 minibibliotekave

Prishtinë, 26 dhjetor - Organizata jo qeveritare ETEA organizon sot ngjarjen përmbyllëse te fundvitit “Hyjnesha n’libër” e cila i dedikohet minibibliotekave.

Në këtë ngjarje diskutohet rreth 12 minibibliotekave të lagjeve të Prishtinës dhe planeve e mundësive për bashkëpunim në zgjerimin e projektit gjatë vitit 2020 në lagjet dhe qytetet tjera të Kosovës, me fokus në 6 qendrat e tjera rajonale, si: Prizreni, Gjakova, Mitrovica, Peja, Ferizaji dhe Gjilani.

Këtë jave janë hapur 5 minibiblioteka të reja dhe si përfundim 12 lagje të kryeqytetit po bëhen me kënde libri. Lagjet si "Qafa", "Arbëria",  "Taukbashqja", "Parku i Qytetit" dhe Sheshi “Ibrahim Rugova” nga kjo javë gëzojnë minibibliotekat e tyre.

Po ashtu është bër edhe rihapja e minibibliotekave të "Bregut të Diellit" dhe "Lagjes së Spitalit" në lokacionet e reja. 

Krejt kjo punë e mirë, filluar nga muaji gusht 2019, po përmbyllet me ngjarjen e fundvitit “Hyjnesha n’libër” që organizohet sot në ambientet e Librarisë Dukagjini.

Projekti “Minibibliotekat e lagjeve” u mundësua nga organizata ETEA dhe Kuvendi Rinor i Prishtinës, në bashkëpunim me Librarinë Dukagjini dhe Komunën e Prishtinës, përkrahur nga Forumi për Iniciativa Qytetare me burim financiar nga Zyra e BE-së në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 shkurt 2020

- Fillon kampionati ekipor në pingpong. (Salla e pingpongut në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon konferencën për media ku do të prezantohet punimi me titull “Pesë gjërat që Qeveria e re e Republikës së Kosovës duhet t’i ketë parasysh sa i përket dialogut Kosovë-Serbi”. (Qendra e Konferencave ‘Orion’, ora 10:30)

- Federata e Arteve Mikse Marciale e Kosovës, mban konferencë për medie në prag të organizimit të Kosova Fighting Series 1. (Shtëpia e Sporteve, ora 11:00)

- Anibar International Animation Festival organizon koncertin me "Brumz Blluz". (Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë, ora 21:30)