29 Maj 2020

Hapet minibiblioteka e lagjes Ulpiana

Prishtinë, 15 nëntor - Organizata ETEA dhe Kuvendi i të Rinjve të Prishtinës organizon ceremoninë e hapjes të minibibliotekës së lagjes Ulpiana.

Minibiblioteka e lagjes Ulpiana vjen menjëherë pas hapjes së minibibliotekës së parë në lagjen Dardania të Prishtinës.

Minibiblioteka e lagjes Dardania ka dhjetë ditë prej që është funksionalizuar dhe, përveç një rasti jo të këndshëm siç ishte sulmi me vezë ndaj minibibliotekës, ajo po vazhdon të trajtohet me kujdes nga qytetarët që vazhdimisht po shkëmbejnë dhe po shërbehen me libra.

Vlen të theksohet se, qytetarët përveç që po e respektojnë moton “sill një libër – merr një tjetër” ata shpeshherë vetëm po dhurojnë libra e kështu po e rrisin numrin e librave në minibibliotekë.

Sikurse minibiblioteka e lagjes Dardania edhe ajo e Ulpianës do të jetë e qasshme 24 orë në 7 ditë të javes dhe pas hapjes do të jetë pronë e lagjes dhe nën kujdesin e banorëve të lagjes.

E njejta do të ketë mbi 100 libra në dispozicion të banorëve të lagjes dhe të të gjithë të interesuarve për shkëmbim të librave dhe / apo huazim të librit përgjatë qëndrimit në lagje.

Projekti “Minibibliotekat e lagjeve” u mundësua nga organizata ETEA dhe Kuvendi i të Rinjve të Prishtinës, në bashkëpunim me Librarinë Dukagjini, përkrahur nga Forumi për Iniciativa Qytetare me burim financiar nga Zyra e BE-së në Kosovë.

Projektit në fjalë iu bashkuan edhe një numër i konsiderueshëm i banorëve të lagjeve përfituese të Prishtinës duke kontribuar me libra dhe mjete financiare.

Së fundmi, jetësimit të projektit “Minibibliotekat e lagjeve” i është bashkuar edhe Komuna e Prishtinës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 Maj 2020

- Mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Prizrenit, e thirrur nga kryesuesi i Kuvendit. (Salla e shtëpisë së kulturës "Xhemajli Berisha", ora 10:00)

- Mbahet mbledhje e Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike, shqyrëtohet  raporti vjetor i përformancës se Zyrës Kombëtare të Auditimit për vitin 2019. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e pestë e rregullt e Kuvendit Komunal të Rahovecit për vitin 2020, në të cilën do të bëhët shqyrtimi i propozim vendimit për bartjen e tejkalimit të të hyrave vetanake nga viti 2019.  (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, në objektin e ri të komunës, ora 10:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi mbanë konferencë për media. (Hapësira në hyrje të Presidencës, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e radhës e Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Objekti i KGjK-së, ora 14:00)