22 Shkurt 2020

Gratë nga Skenderaji avancohen në punimet kulturore

Prishtinë, 24 dhjetor - Me iniciativën e Ambasadës së Republikës së Turqisë në Prishtinë, Komunës Karesi të Ballëkesirit dhe Institutit Junus Emre janë organizuar kurse të aftësimit profesional në Qendrën e Promovimit e të Drejtave të Grave në Drenas.

Aftësimin profesional të tyre ata e vazhduan edhe në Turqi ku ishin të ftuar nga Komuna e Karesit të Ballikesirit ku pas arritën të përfitojnë njohurit të mjaftueshme ata  vazhduan punën edhe me anëtaret të tjera të shoqatës.

Përveç kontributit të tyre për aftësimin e anëtareve të shoqatës, ata me profesionin e tyre të ri shkrinë duart edhe për gratë e shoqatave të tjera.

Në këtë aspekt pas përfundimi të kurseve në Lidhjen e Invalidëve dhe Viktimave Civile dhe të Zhdukurve në Fushë Kosovë, kursi i thurjes me tel nën udhëheqjen e trajneres Mihane Mustafa anëtare e Qendrës së Promovimit të Drejtave të Grave në Drenas u hap edhe në OJQ “Drugëza” në Skenderaj. 

Anëtaret e shoqatës Drugëza në kuadër të trajnimit tre mujorë në qendrën e tyre do të hapin ekspozitën e veprave të punuara brenda kësaj periudhe.

Sipas trajneres Mihane Mustafa, në ketë ekspozitë do të ketë vepra të cilat janë punuar për të parën herë nga ajo vet dhe anëtaret të tjera të shoqatës.

 Njëra nga këto është edhe portreti i heroit legjendar Adem Jashari ne teknikën e thurjes me tel.

Ekspozita do të hapet so në hapësirat e shoqatës “Drugëza” në Skenderaj.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 shkurt 2020

- Fillon kampionati ekipor në pingpong. (Salla e pingpongut në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon konferencën për media ku do të prezantohet punimi me titull “Pesë gjërat që Qeveria e re e Republikës së Kosovës duhet t’i ketë parasysh sa i përket dialogut Kosovë-Serbi”. (Qendra e Konferencave ‘Orion’, ora 10:30)

- Federata e Arteve Mikse Marciale e Kosovës, mban konferencë për medie në prag të organizimit të Kosova Fighting Series 1. (Shtëpia e Sporteve, ora 11:00)

- Anibar International Animation Festival organizon koncertin me "Brumz Blluz". (Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë, ora 21:30)