06 Qershor 2020

Fillon projekti për aftësimin e të rinjëve përmes mundësive të reja Yeep

Prishtinë, 24 tetor - SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë organizon ceremoninë e hapjes zyrtare të projektit “Fuqizimi dhe aftësimi i të rinjëve përmes mundësive të reja – YEEP!”.

Projekti “Fuqizimi dhe aftësimi i të rinjëve përmes mundësive të reja – YEEP!”  është vazhdimësi e angazhimit të organizatës për rritjen e punësueshmërisë së të rinjëve tashmë si pjesë e një nisme më të gjerë rajonale. 

Ky projekt përkrahet nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillimor – BMZ dhe Fondi Hermann Gmeiner Gjermani dhe do të zbatohet nga  SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë, Shqipëri, Maqedoninë Veriore, Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Serbi dhe ka për qëllim  të ofrojë mundësi të reja të punësimit dhe pjesëmarrje aktive në tregun e punës për 1600 të rinjë në rrezik, të moshës 16 – 35 vjec në gjithë rajonin.

 
  

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)