26 Nëntor 2020

Artpolis prezanton lexim skenik të veprës “Zgjimi i Pranverës”

Prishtinë, 28 dhjetor - Qendra për Art dhe Komunitet (Artpolis) prezanton lexim skenik të veprës “Zgjimi i Pranverës” në Prishtinë nga autori Frank Wedekind me regji dhe adaptim të regjisores Zana Hoxha.

Frank Wedekind paraqet reflektimin e një të rrituri për adoleshencën, pasojat e injorancës dhe pasojat e mos-vetëdijësimit për tema të cilat prekin rrënjësisht jetën e tyre.

Kjo vepër tregon po ashtu storien e adoleshentëve të cilët janë duke zbuluar “trazirat” e brendshme e të jashtme të seksualitetit të tyre, tutje ekspoloron udhëtimin e adoleshentëve drejtë moshës së rritur me një pasion që është ndriçues dhe i paharrushëm.

Zgjimi i Pranverës e lë publikun duke menduar për mënyrën se si gjërat mund të ishin zgjidhur ndryshe, më mirë nëse personazhet kishin vepruar ndryshe.

Zgjimin e Pranverës e sjell regjisorja Zana Hoxha në Kosovën e viteve të 90-ta përmes leximit skenik dhe proces inskenimi, që ne vitin 2020 do të ketë premierën si shfaqje për të marrë formën përfundimtare.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Nëntor 2020

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston drejtorin e Departamentit të mjedisit dhe ujërave, Muhamet Malësiu dhe drejtorin e Autoritetit të Rajonit të Pellgjeve Lumore Gani Berisha, nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 12:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës Avdullah Hoti dhe Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshi marrin pjesë në përurimin e kompletit te veprave të prof. Anton Çettës. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 12:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston Kryetarin i Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 14:00) 

 

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshimerr pjesë në koncertin e Ansamblit “Shota”, kushtuar 70 vjetorit të formimit të Ansamblit të parë profesional të këngëve dhe valleve në Kosovë. (Teatri Kombëtar i Kosovës, ora 16:00)