24 Gusht 2017

6 vepra artistike të Rrezeart Galices ekspozohen në Koren e Jugut

Prishtinë, 8 gusht - Sot, nga Universiteti Nameseoul në Kore të Jugut njoftuan se nga ekspozita e artistit Rrezeart Galica, e titulluar “Përtej homazhit…”, në galerinë Iang në Seul, bordi i seleksionimit të veprave artistike ka vendosur që në koleksionin e përhershëm të Qendrës së Artit të Universitetit Nameseoul, ata do të ndalin dhe ekspozojnë përgjithmonë 6 vepra artistike të cilat titullohen: EBOLA, EU Capital BOMB-ATTACK, EU Integration, FAST FOOD CAN KILL YOU, Gaza Massacre, WE ARE ALL CHARLIE! Autori i këtyre veprave sot ka pranuar certifikatën me të cilën vërtetohet se këto vepra janë të listuara si koleksion i Qendrës së Artit të Universiteti Nameseoul të Koresë së Jugut.

Vlen të theksohet se ky Korea e Jugut është vendi dytë që koleksionon veprat artistike të Rrezeart Galicës pas Polonisë, Muzeut i Posterit në Uilanou në vitin 2014 mes qindra veprash ndali për ekspozim dhe koleksionim të përhershëm veprën “The World is Mine”.

Ndërsa sa i përket ekspozitës personale “Përtej homazhit...”, ajo vazhdon të mbetet e hapur për publikun korean deri në fund të këtij muaji. Ekspozita “Përtej homazhit…” kurohet nga profesori i dizajnit grafik në Universitetin Nameseul të Koresë së Jugut, z. Byoung II Sun.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Gusht 2017

- Agjencia për Menaxhim të Emergjencave e Ministrisë së Punëve të Brendshme me përkrahjen dhe asistencë nga KFOR-i do të zhvillojnë ushtrimin fushor “MASCAL”, me skenar rrëzimin e një aeroplani komercial, ku si pasoj ka lëndime në masë. (Aeroporti i Gjakovës, ora 9:00)

- Kryesia e OVL UÇK-së mbanë mbledhjen e radhës, e cila do të jetë e hapur edhe për media. (Selia e OVL UÇK-së, ora 13:00)

-  Vazhdimi i seancës konstituive të Kuvendit të Republikës së Kosovës ku do te behët zgjedhja e Kryetarit të Kuvendit dhe e nënkryetarëve të Kuvendit. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)