07 Qershor 2020

Ujësjellësi 'Prishtina' nuk është duke aplikuar reduktime të ujit të pijshëm

Prishtinë, 16 maj - Kompania Rajonale e Ujësjellësit 'Prishtina' ka njoftuar se nuk është duke aplikuar reduktime të ujit të pijshëm, në asnjë zonë të shërbimit.

"Ne, gjatë ditës së sotme kemi dhënë deklarata lidhur me furnizimin me ujë dhe mundësinë e aplikimit të reduktimeve të ujit, duke filluar nga muaji korrik 2020 në zonat që furnizohen nga sistemi i Badocit."

"E kemi sqaruar se mund të vijë një situatë e tillë, për shkak të mungesës së reshjeve atmosferike mbi vendin tonë, gjë që ka ndikuar dukshëm në rënien e nivelit të ujit në liqenet akumuluese sipërfaqësore Batllava e Badoci", thekson KRU Prishtina.

KRU Prishtina thotë se janë të detyruar të sqarohen dhe të reagojnë në këto orë të vona të mbrëmjes, për shkak të disa mediave se, kinse ujësjellësi në kohë pandemie po aplikon reduktime në lagjen Bregu i Diellit."

"Po kush më mirë se ne, në kohë pandemie kemi mbajtur një furnizim jashtëzakonisht të mirë në të gjitha zonat operative."

"Po kush më mirë se ne, kur punëtorët tanë duke e rrezikuar shëndetin nëpër pastrime kanalizimesh e rrjedhjesh të mëdha të ujit, duke u qëndruar besnik punës në shërbim të konsumatorëve! Ju lutem, të jeni korrekt në shpërndarjen e informacionit", nënvizon KRUP.

Konsumatorët nëse hasin në ndonjë problem eventual me mungesë uji , adresa e saktë orientuese  është KRU "Prishtina" sh.a.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e Partisë Demokratike të Kosovës, ora 15:00)