04 Korrik 2020

OEAK organizon tryezën lidhur me gjendën e prodhimit në Kosovë

Prishtinë, 20 gusht -  Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) organizon sot tryezën lidhur me gjendën e prodhimit në Kosovë.

Në këtë konferencë do të diskutohen rekomandimet ndaj Qeverisë së re rreth zhvillimit të mëtutjeshëm të sektorit të prodhimit, me panelistë përfaqësues të bizneseve prodhuese në vend.

OEAK ka Komitetin e Prodhimit qe trajton sfidat dhe problemet me të cilat kompanitë që e përbëjnë këtë industri ballafaqohen, ku ofrohen rekomandime për institucionet përgjegjëse, si dhe të avokohet për përmirësimin e politikave për mbështetjen e prodhimit në vend.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)