22 Shkurt 2020

Kërkohet shpenzim racional i ujit të pijshëm, rriten kërkesat për ujë

Prishtinë, 10 qershor - Kompania Rajonale e Ujësjellësit 'Prishtina' (KRUP) ka bërë të ditur për konsumatorët e saj se kanë filluar të rriten dukshëm kërkesat për ujë të pijshëm.

Niveli i ujit në  liqenin e Batllavës është minus 4.20 metra nën kuotën maksimale, ndërsa niveli i ujit në liqenin e Badocit minus 5 metra nën kuotën maksimale.

Cfarë mund të bëjë secili prej nesh, për të ndaluar keqpërdorimin e ujit, për të ruajtur ujin për periudhat vijuese, më poshtë gjeni bashkëngjitur disa këshilla që duhet përmbajtur secili konsumatorë i ujësjellësit 'Prishtina' .

KRUP kërkon që të mos lejohet të rrjedhë ujë kot nga rubineti juaj, të mos përdorët uji i pijshëm për të larë veturat, të mos përdoret uji i pijshëm për ndërtime të shumta në qytet, të mos pastrohen trotuaret me ujin e pijshëm, etj.

"Nëse i përmbahemi në përpikmëri këtyre këshillave të lehta , duke filluar nga koha e tashme, Kompania Rajonale e Ujësjellësit ” Prishtina” sh.a. do ta furnizojë me ujë të pijshëm secilin konsumatorë në mënyrë të barabartë dhe pa reduktime, në të kundërtën mund të hasim në vështirësi", thekson KRUP.

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 shkurt 2020

- Fillon kampionati ekipor në pingpong. (Salla e pingpongut në Prishtinë, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon konferencën për media ku do të prezantohet punimi me titull “Pesë gjërat që Qeveria e re e Republikës së Kosovës duhet t’i ketë parasysh sa i përket dialogut Kosovë-Serbi”. (Qendra e Konferencave ‘Orion’, ora 10:30)

- Federata e Arteve Mikse Marciale e Kosovës, mban konferencë për medie në prag të organizimit të Kosova Fighting Series 1. (Shtëpia e Sporteve, ora 11:00)

- Anibar International Animation Festival organizon koncertin me "Brumz Blluz". (Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë, ora 21:30)