07 Mars 2021

Indeksi i Kostos së Ndërtimit në Kosovë pësoi rënie për 0.4%

Prishtinë, 11 mars - Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikon Indeksin e Kostos së Ndërtimit (IKN) për tremujorin e katërt (TM4) të vitit 2019.

Indeksi i tërësishëm i Kostos së Ndërtimit në Kosovë (IKN) pësoi rënie për (-0.4%) në tremujorin e katërt (TM4) 2019, krahasuar me TM3 2019. Rënie më të madhe kishin kategoritë: pagat (-1.9%); transporti (-1.0%); dhe energjia (-0.8%).

Rënia e çmimeve u neutralizua, kryesisht me ngritjen e çmimeve sipas kategorive te: kostot e tjera (0.3%) dhe makineritë (0.2%).

Ndërkaq, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit paraprak (TM4 2018 me TM4 2019), Indeksi i Kostos së Ndërtimit është pa ndryshim (0.0%).

Ngritja e indeksit, kryesisht u vërejt te kategoritë: transporti (11.8%); makineritë (1.3%); dhe kostot e tjera (0.6%).

Ndërsa, rënie pati te kategoritë: energjia (-2.0%); materialet (-0.7%); dhe pagat (-0.2%).

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Mars 2021

- Turnir në shigjetari, Skenderaj  -  ora 9:00

- Turnir në shah, Hotel Grand, Prishtinë 13:00 – Finalja e turnirit të volejbollit, Skenderaj - ora 11:00

- Manifestimi Nata e Zjarreve, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, në Prekaz - ora 17:45

- Koncert pa praninë e publikut (për shkak të pandemisë), në Stadiumin e futbollit në Skenderaj, transmetim direkt në TV dhe rrjete sociale - ora 18:00