07 Qershor 2020

Honda dhe GM nënshkruan marrëveshje për prodhimin e automjeteve elekrike

Detorid, 3 prill - Honda dhe General Motors (GM) nënshkruan një marrëveshje për të zhvilluar së bashku dy automjete të reja elekrike.

Sipas një deklarate nga Honda, thuhet se në kuadër të marrëveshjes Honda-GM do të prodhohen dy automjete të reja elektrike Honda në të cilat do të përdoren bateritë Ultium të regjistruara nën patentën e GM-së.

Me marrëveshjen e bërë në kuadrin e strategjisë "Electric Vision" të Honda-s, automjetet që do të prodhohen pritet të dalin në shitje në vitin 2024.

Dizajni i brendshëm dhe i jashtëm i automjeteve elektrike të reja do të realizohet nga Honda dhe gjithashtu te modelet do të jenë të përfshira edhe cilësitë drejtuese të Honda-s.

Për automjetet elektrike Honda që do të prodhohen në këtë bashkëpunim, do të bashkohen eksperiencat që dy kompanitë kanë në fushën e automjeteve.

Prodhimi i automjeteve do të kryhet në fabrikat e General Motors në SHBA. Ndërkaq, pritet që Honda të fillojë shitjen e automjetit në tregun amerikan dhe Kanadasë në vitin 2024.

Përveç bashkëpunimit në prodhim, Honda do të shtojë shërbimin e sigurisë OnStar të GM-së në automjetet e reja elektrike në mënyrë që ato të integrohen me HondaLink.

Gjithashtu, Honda planifikon të përdorë edhe teknologjinë pa duar (hands free) të GM-së. e cila është teknologji e përparuar në ndihmë të drejtuesit të mjetit.

Honda edhe në vitin 2018 mori pjesë në punimet e GM-së për zhvillimin e modulit të baterisë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e Partisë Demokratike të Kosovës, ora 15:00)