17 Nëntor 2019

Hapet fushata e legalizimit të ndërtimeve pa leje në Kosovë

Prishtinë, 5 shtator - Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë organizon sot ceremoninë e hapjes zyrtare të fushatës së legalizimit të ndërtimeve pa leje në Republikën e Kosovës,  me moton “Legalizo Ndërtimin, mos e humb mundësinë”. 
 
Hapjen e ceremonisë do ta bëjë Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë, Fatmir Matoshi, kurse të ftuar do të jenë të gjithëKryetarët e Komunave dhe drejtorët e Departamenteve të Urbanizimit në komuna përkatëse.
 
Takimi ka për qëllim njoftimin e kryetarëve dhe drejtorëve mbi procesin e legalizimit dhe procedurave administrative që duhet të ndiqen që nga aplikimi e deri tek legalizimi i objekteve, konformë Ligjit për Trajtimin e Ndërtimeve pa Leje si dhe Udhëzimeve Administrative që dalin nga ky ligj.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 nëntor 2019

- Zbulohet pllaka përkujtimore e selisë së Shtabit Qendror të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. (Objekti përballë Sllovenia Sportit në Prishtinë, ora 13:00) 
 
- Zbulohet pllaka përkujtimore e selisë tjetër të Shtabit Qendror të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. (Lagja Bregu i Diellit rruga Mehmet Gradica, hyrja nr.14 në Prishtinë, ora 14:00)

- Zhvillohet ndeshja Kosovë - Angli. (Stadiumi ‘Fadil Vokrri’ në Prishtinë, ora 18:00)