16 Dhjetor 2017

Gjermania do të pajis me softwerë mbi 5 milion makina

Berlin, 4 gusht - Prodhuesit gjermane të makinave janë angazhuar për të përshtatur mbi 5 milion makina me naftë, duke përditësuar softuerët, me synim uljen e ndotjes dhe për të nxitur shitjen e modeleve të vjetra.

Lidhur me këtë flet ministri gjerman i transportit Alexander Dobrindt tha se "5.3 milion makina do të konvertohen. Ky është angazhimi i industrisë së makinave në lande, por dhe i qeverisë federale. Do të jetë një masë e menjëhershme dhe e vlefshme, pasi prodhuesit po paraqesin zgjidhje softuerike për këto makina".

Shoqata e Industrisë së Automjeteve të Gjermanisë deklaroi se bëhet fjalë për makina me naftë, të prodhuara që nga viti 2009.

Sipas ministrit, qëllimi është zvogëlimi i emetimeve të oksidit të azotit me 25-30 për qind, dhe shifra e përgjithshme përfshin ato mjete që tashmë janë përshtatur nga Volkswagen.

Prodhuesit e automjeteve gjithashtu ranë dakord për vetëfinancim, që të nxitin përdoruesit e automjeteve të nxjerrin jashtë përdorimit makinat e vjetra. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Dhjetor 2017 - Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur me hapjen e qendrave të votimit në zgjedhjet për kyrtar të komunës së Istogut. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 8:00)

- Në mesin e 2000 nxënësve do të përzgjidhen 250 finalistë ku do të garojnë në fazen finale të Garës Eureka. (Ambienti i Gjimnazit Hasan Nahi në Prishtinë, ora 11:00)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 11:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 11:30)

- Lëvizja Vetëvendosje mban mbledhjen e XXXI-të të Këshillit të Përgjithshëm. (Lokalet e American School of Kosova, ora 11:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 15:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 15:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 19:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 19:30)