20 Janar 2021

Gjermanët, park industrial në Shëngjin

Tiranë, 25 korrik - Kompania gjermane “ATX International Tirana” do të ndërtojë me koncension parkun industrial të Shëngjinit. Kontrata për ndërtimin e këtij parku dhe shfrytëzimin për 35 vjet është nënshkruar në ministrinë e ekonomisë nga ministri Dritan Prifti dhe Robert Goldman përfaqësues i kompanisë ndërtuese.

“Është një marrëveshje e cila parashikon rreth 17 milionë euro investime në vilën e këtij parku industrial dhe kësaj zone ekonomike. Një periudhë funksioni koncensionare 35 vjet. Atje parashikohen të bëhen disa investime, që ke magazinimet deri tek thithja e investitorëve për prodhime të teknologjive të larta” tha Prifti.

“Zbatimi i kësaj konktrate konçensionare do të nxisë punësimin, zhvillimin afatgjatë dhe do të tërheqë investitorët në këtë rajon. “Ky projekt është i rëndësishëm jo vetëm për zhvillimin e pjesës veriore të Shqipërisë, por është i një rëndësie të veçantë edhe për bashkëpunimin në fushën e zhvillimit të vendeve të rajonit, Shqipëri, Maqedoni, Kosovë” tha Goldman.

Ministri Prifti garantoi kompaninë se qeverinë shqiptare do të jetë një partner të sigurt dhe serioz, për t’i mbështetur ata në iniciativën investuese në Shqipëri.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca e parë gjyqësore me rastin e padisë për diskriminim të qytetarit me aftësi të kufizuar, Faruk Kukaj ndaj komunës së Prishtinës. (Gjykata Themelore e Prishtinës, ora 9:00)

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka dhe drejtoresha e Drejtorisë Komunale të Arsimit, Xhemile Thaçi Vezgishi, do të bëjnë përurimin e sallës së edukatës fizike në shkollën “Dy Dëshmorët e Zhurit”. (Fshati Zhur, ora 10:00 - nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 9:20)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Brahim Krusha për Keqpërdorimi seksual te personave nen moshën 16 vjeçare. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Shoqata "Miqtë e Amerikës" organizon me moton "E para SHBA-ja" ku do të festohet inaugurimi i Presidentit të 59 të SHBA-ve Joe Biden dhe zëvëndes Presidentës Kamala Harris. (Restauranti "Liburnia" në Prishtinë, ora 12:00)   

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Albert Ramadni për çështjen penale të vrasjes së rëndë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Mbahet seanca për rastin e ish-drejtorit të Policisë, Rashit Qalaj. (Gjykata Themelore në Pallatinë e Drejtësisë, 13:30)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, viziton Qendrën Rekreative Sportive në Brezovicë. (Brezovicë, ora 14:00)

- Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, takon bizneset e udhëhequra nga gratë në Komunën e Shtërpcës. (Hoteli “THE ROCK”, Shtërpcë, ora 16:00)