07 Korrik 2020

Anëtarët e Klubit të Prodhuesve me marrëveshje bashkëpunimi

Prishtinë, 17 qershor - Sot dy anëtarët e Klubit të Prodhuesve të Kosovës, Jaha Solar dhe Intersteel, nënshkruan një kontratë bashkëpunimi, ku në bazë të saj Intersteel bënë instalimin e sistemeve fotovoltaike të prodhuara nga Jaha Solar.

Kontrata bënë të mundur furnizimin dhe instalimin e paneleve diellore fotovoltaike me kapacitet total 280 kWp.

Kjo njëherazi është edhe kontrata e parë e nënshkruan në mes të anëtarëve të Klubit të Prodhuesve, i cili ka për qëllim rrjetëzimin e anëtarëve, por edhe bashkëpunimin me institucionet të ndryshme për fuqizimin dhe promovimin e prodhimeve vendore si dhe të vetëdijesimin e qytetarëve për kualitetin e prodhimeve vendore.

Jaha Solar është prodhues vendor në sektorin e energjisë së Kosovës dhe inovator në këtë fushë në vendin tonë, që ofron produkte - panele diellore fotovoltaike me performancë dhe cilësi të lartë, duke përmbushur standardet më të larta të prodhimit.

Ndërsa, Intersteel është ndërmarrje  që ka krijuar një traditë në prodhimin e produkteve të ndryshme të çelikut, dhe është po ashtu një ndër eksportuesit më të mëdhenj në vend, i cili mbulon jo vetëm tregjet e rajonit, por edhe më gjerë.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Korrik 2020

- Dr. Basri Sejdiu do të mbajë konferencë për media lidhur me vendimin e Bordit Drejtues për shkarkimin nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK. (QKUK, ora 11:00)

- Ministri i Drejtësisë Selim Selimi do të vizitoje Komunën e Prishtinës. (Ndërtesa e Komunës së Prishtinës, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi pas takimit me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami do të mbaj konferencë për shtyp, ku do të ju njoftojë lidhur me këtë takim. (Zyret e Sindikatës në objektin e ish Gërmisë, ora 11:45)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flet nënkryetari Besnik Bislimi. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 12:00)

- Me hapjen e ekspozitës multimediale në hapësirat e SENSE Qendrës në Pulë, Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë nisin kampanjën me titull: Srebrenica 25: Së bashku kundër virusit të mohimit në ditën kur në vitin 1995 ka rënë Srebrenica. (Transmetim direkt livestream http://srebrenica.sensecentar.org, ora 17:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Malësi e Vogël dhe Gexhë. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Skender Kastrati” në fshatin Malësi e Vogël, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Ratkoc, Dejnë, Vrajak dhe Bratotin. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “4 Dëshmorët” në fshatin Ratkoc, ora 20:00)