21 Gusht 2017

Abrashi inauguroi fabrikën e tekstilit ‘Vitex’ në Viti

Viti, 13 korrik - Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban  Abrashi, inaguroi sot hapjen e fabrikës së përpunimit të tekstilit ‘VITEX’ në Viti.

Me këtë rast, Abrashi  falënderoi investitorët gjermanë dhe vendorë, për fillimin e prodhimit të produkteve ‘Made in Kosova’, të cilat janë të destinuara kryesisht si prodhime eksporti.

Në këtë fabrikë fillmisht janë punësuar 150 punëkërkues, ndërsa deri në fund të vitit planifikohet që ky numër të arrijë deri në 500 veta.

Ministri Abrashi u zotua se edhe më tutje do të përkahë investorët e tjerë përmes përkrahjes në paga ose forma tjera, duke paralajmeruar edhe investime tjera gjermane në sektorin e tekstilit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 Gusht 2017 - HardhFest, festivalit i vetëm i Vjeljes së Rrushit, Verës dhe Rakisë në Kosovë, organizon konferencë për media për të njoftuar lidhur me festivalin. (Bonzai, prapa Pallatit të Rinisë, ish - Duplex, ora 12:00)

- Bienalja Ndërkombëtare e Artit Bashkëkohor - Autostrada Biennale hap ekspozitën për publikun në tëgjitha hapësirat e në Prizren, përfshirë hapësirat në qendër të qytetit, shtëpitë e vjetra, stacionin e autobusëve dhe hapësirave përreth, përgjatë lumit Lumbardhi në zonën e Marashit, në kodra dhe kala, do të gjenden vepra lidhur me gërmadhat, mjediset njerëzore-natyrore dhe hapësirën kohore përtej kufijve njerëzorë. (Prizren, ora ora 12:00)