10 Dhjetor 2018

ZRRE licencon kompaninë “Air Energy” për gjenerim të energjisë elektrike

Prishtinë, 15 nëntor – Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji ka mbajtur sot mbledhjen e tij të nëntë me radhë për këtë vit.

Në këtë mbledhje Bordi ka aprovuar kërkesën/aplikacionin e  kompanisë “Air Energy” SH.P.K për Licencë të përkohshme 1 vjeçare të gjenerimit të energjisë elektrike për parkun me erë “Kitka” me kapacitet të instaluar prej 32.4 MW.

Po ashtu në këtë mbledhje, Bordi ka Përcaktuar Furnizuesin e Mundësisë së fundit për periudhën e ardhshme 3 vjeçare.

Ky veprim vije si pjesë e procesit të liberalizimit të tregut të energjisë elektrike, ku konsumatorët do të kenë mundësi të zgjedhin vet furnizuesin e tyre. 

Pjesë e këtij procesi është edhe sigurimi i konsumatorëve që në rrethana të caktuara të mos mbesin pa furnizues.

ZRRE, në përputhje me dispozitat e Nenit 40 të Ligjit për energjinë Elektrike, ka shpallur Tenderin për të zgjedhur furnizuesin të cilit do i ngarkohet obligimi i Furnizimit të Mundësisë së Fundit por në mungesë të ofertimit Bordi i ZRRE këtë obligim ka vendosur të ja ngarkoi operatorit aktual të shërbimit publik të furnizimit KESCO SH.A.

Po ashtu në këtë mbledhje Bordi ka shqyrtuar edhe një numër ankesash të konsumatorëve si dhe çështje të tjera që ndërlidhen me rregullimin dhe funksionimin e Zyrës së Rregullatorit për Energji.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 dhjetor 2018 - Organi Shqyrtues i Prokurimit fillon me transmetim të drejtpërdrejtë “live stream” të sesioneve të tij, një hap ky në drejtim të një qasjeje më transparente nga ana e këtij institucioni. (Zyra e Organit Shqyrtues të Prokurimit, ish-Banka e Lubjanës, kati i 5-të, ora 10:00)

- Koalicioni i OJQ-ve “Java Kundër Korrupsionit 2018” do të mbajë tryezën e diskutimit me temë “Zbatimi i Ligjit për Parandalimin e Konfliktit të Interesit në ushtrimin e funksionit publik në pushtetin legjislativ”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Shoqata “Miqtë e Amerikës” dhe Komuna e Gjakoves hapin Librin e Zisë, në nderim të Presidentit George H.W. BUSH. (Pallati i Kulturës "Asim Vokshi" në Gjakovë, ora 10:00)

- Në kuadër të Fushatës “Ta Pastrojmë Kosovën” do të organizohet aksion pastrimi në Komunën e Rahovecit. (Rruga kryesore në fshatin Zaqisht të Rahovecit, ora 10:00)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Nataliya Apostolova, do të diskutojë me nxënësit e shkollave të mesme me temë "Të mbështesë ndryshimin kulturor: roli i gjeneratave të reja për formësimin e vlerave të së nesërmes".  (Kafiteria Dit' e Nat', ora 10:00)

- Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës të mbajë konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve të sektorit privat. (Zyret te BSPK, së ora 11:00)

- Instituti Demokraci për Zhvillim organizon ngjarjen vjetore të shpërblimeve në kuadër të projektit “Leja prindërore për barazi gjinore” që financohet nga Qendra Ndërkombëtare Olof Palme dhe mbështetet nga Qeveria Suedeze. (Libraria Dukagjini, ora 11:00)

- Mbahet tryeza në të cilën do të diskutohet për pakon ligjore kundër korrupsionit, si dhe për punën e institucioneve të drejtësisë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C-405, ora 11:00)

- Asociacioni i Arkitektektëve të Kosovës dhe Komunës së Gjilanit bën prezantimin e “Bienales së Arkitekturës 2018”, ku do të marrin pjesë edhe përfaqësuesit e Komunës së Gjilanit dhe arkitektët në nivel Kosove dhe ata regjional. (Gjilan, ora 13:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore organizon konferencën për shtyp me temë “Standardizimi i produkteve vendore: Shpërndarja dhe shitja e standardeve. (Resource Center Kosovo, në lagjen Pejton, në zyre të Forumit për Iniciativa Qytetare, ora 13:00)

- Koalicioni i OJQ-ve “Java Kundër Korrupsionit 2018” do të organizoj tryezen e diskutimit me temë “Zbatimi i Ligjit për Parandalimin e Konfliktit të Interesit në ushtrimin e funksionit publik në pushtetin ekzekutiv”. (Hotel Sirius, ora 14:00)

- Partia Socialdemokrate mban konferencë për media lidhur me çështjen e dialogut me Serbinë, për të cilën do të flasin nënkryetarët Visar Ymeri dhe Dukagjin Gorani. (Zyrat e PSD-së, në lagjen "Arbëria", ora 14:00)

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal në prag të përfundimit të vitit 2018, organizon ngjarjen vjetore për shënimin e të arriturave në vetëqeverisjen lokale në Kosovë si dhe të prezantojë orientimet për vitin e ardhshëm. (Sheshi 21, ora 18:00)