17 Korrik 2018

Rrjet i ri elektrik në rrugën Pejë-Prishtinë

Prishtinë, 30 nëntor - KEDS ka punuar në segmetin e ri rrugor të hyrjes dhe daljes së rrugës Pejë-Prishtinë. Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike (KEDS) ka shtrirë shtatë kilometra rrjet të ri nëntokësorë dhe 1,500 metra rrjet të ri ajror për tension të ulët.

Projekti përshkon zonat dhe fshatrat e Pejës që nga hyrja e qytetit, (nga Gorenje) deri në fshatin Ramun. Me këtë projekt KEDS ka përmbushur pritjet e qytetarëve të këtij rajoni, Pejës.

Zëdhënës i KEDS-it, Viktor Buzhala thotë se në këtë rast ka pasur rilokim të shtyllave dhe rilokim të rrjetit nga ajor në nëntokësor, sipas projeksionit të ri të këtij segmenti rrugor që po realizohet nga Ministria e Infrastrukturës. Buzhala thotë se investimi në fjalë nga ana e KEDS-it, ndikon në përmirësimin e cilësisë në furnizim e që pashmangshëm eliminon humbjet.

“Shtatë kilometra të ndërtuara nga ajror në rrjet nëntokësor, një mijë e 500 metra rrjet ajror të ri për tension të ulët dhe poashtu rilokim i shtyllave të reja të betonit duke ju përshtatur standardeve të segmentit të ri rrugor, tashmë janë realizuar nga ana e KEDS-it. Ky investim eliminon humbjet, zvogëlon në miminum mundësinë e defekteve dhe poashtu ndikon në cilësi”, tha Buzhala.

Qytetarët e kësaj ane mbeten të kënaqur për këtë punë të KEDS-it, meqë sipas tyre përfitimet janë të shumta. Blerim Nikqi banor në njërin nga këto fshatëra, thotë se një gjë e tillë është mirëpritur nga të gjithë banorët por edhe të gjithë të tjerët që frekuentojnë këtë segment nacional të rrugës.

“KEDS së pari ka rivendosur shtyllat e reja sipas kushteve të reja të krijuara nga segmenti i ri rrugor dhe për këtë meriton kompliment meqë ka qenë kërkesë që i ishte paraqitur edhe kryeministrit Haradinaj më herët. Së dyti KEDS ka punuar me shumë dinamikë në ndërtimin e rrjetit nëntokësor dhe kjo gjë eliminon rrezikun, e rritë cilësinë e furnizimit. Pra është diçka shumë moderne që po ndodhë në këtë anë”, tha Nikqi.

Me realizimin e këtij projekti KEDS ka përmirësuar furnizimin me energji për një numër të madh konsumatorësh dhe qytetarësh në këtë pjesë të segmentit rrugor që përshkon disa fshatra të Pejës, siç janë Qyshku, Pavlani, Zahaqi e deri në Ramun

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Korrik 2018 - Përkujtohet 20 vjetori i rëniës se dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Bashkim Kerolli dhe Adem Ademi. Te vendi i quajtur Rrasa e Zogut të kufiri Shqipëri - Kosovë, ora 10:00 - nisja behet nga fshati Polac, ora 8:00) 

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media në të cilën do të shqyrtohet projektligji për lirinë e asociimit në Organizata Joqeveritare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 225, ora 10:00)

- Mbahet ceremonia e inaugurimit te impiantit të trajtimit të ujërave të zeza në fshatin Mramor. (Bregu lindor i Liqenit të Badocit pranë fshatit Mramor, ora 10:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim përfaqësues të projektit të GIZ-it gjerman dhe nxënës nënshkrues të peticionit për ngritjen e kapaciteteve në arsim. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti, Industri dhe Zhvillim Rajonal në të cilën do të shqyrtohet projektligji për Produkte të Ndërtimi. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 10, ora 11:00)

- Oda Ekonomike e Kosvës organizon takim me delegacionin e organizatës prestigjioze “The Heritage Foundation”. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 14:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë/BE, së bashku me Këshillin Gjyqësor të Kosovës, do të fillojë zyrtarisht procesin e digjitalizimit të shënimeve të dënimeve të vjetra në tërë Kosovën. (Hotel Swiss Diamond, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në ceremoninë e nënshkrimit, me rastin e blerjes së automjeteve multi funksionale ushtarake të lëvizshmërisë së lartë nga Qeveria e Kosovës për Forcën e Sigurisë së Kosovës. (Kazerma Adem Jashari në Prishtinë, ora 16:00)