10 Dhjetor 2018

Qendra e trajnimit në KEK me mbi 1000 kandidat në vit

Prishtinë, 3 dhjetor - Qendra  Trajnimeve në KEK fillimisht është themeluar vetëm për  zhvillimin e kapaciteteve të korporatës, pra për nevojat e punëtorëve. Mirëpo me zhvillimin e kapaciteteve të Qendrës tani ofrohen trajnime për lëmi të ndryshme edhe për të gjithë kandidatët e interesuar të Kosovës.

“Trajnimi që ofron kjo Qendër mundëson që kandidatët të zhvillojnë pjesën praktike të elektrikes, pra kandidati mund ti prekë gjërat, ta sheh punën e tij dhe çdo karakteristikë të çdo elementi elektrik si funksionon” u shpreh trajneri Avdullah  Mehmeti.

Ndërsa, udhëheqësi I Qendrës së Trajnimeve të KEK-ut, Safet Ymeri sqaroj procedurat për ata të cilët janë të interesuar  për tu bërë pjesë e këtyre kurseve, pjesë e të cilave brenda vitit janë mesatarisht 1000 -1200 kandidat.

“Fillimisht bëhet kërkesa për trajnim, të cilën stafi menaxhues i Qendrës  e analizon dhe i përgatit ofertë kërkuesit, dhe nëse pajtohen atëherë nënshkruhet kontrata për mbajtjen e trajnimit i cili zgjat 2 deri në 3 javë, varësisht prej moduleve sepse janë të shumëllojshme.

Pas përfundimit të suksesshëm të trajnimit e që vlerësohet nga stafi menaxhues,  kandidatët i nënshtrohen testit përfundimtar ku duhet të arrijnë kalueshmërinë në mënyrë që të pajisen me certifikatë e cila pastaj miratohet në autoritetin kombëtar të kualifikimeve."

"Për më tepër certifikatat  pranohen edhe në nivel ndërkombëtar për shkak të bashkëpunimit të kësaj Qendre me organizata ndërkombëtare siç është kompania Amerikane HEVICERT, dhe bashkëpunimi me odën gjermane në Dortmund”, vazhdoj Ymeri.

Qendra e Trajnimeve në KEK, pavarësisht se ka një numër të konsiderueshëm të interesuarve, ka kapacitet për të pranuar edhe më shumë kandidat sepse është e vetmja në rajon  të cilës i njihet certifikata edhe jashtë kufijve.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 dhjetor 2018 - Organi Shqyrtues i Prokurimit fillon me transmetim të drejtpërdrejtë “live stream” të sesioneve të tij, një hap ky në drejtim të një qasjeje më transparente nga ana e këtij institucioni. (Zyra e Organit Shqyrtues të Prokurimit, ish-Banka e Lubjanës, kati i 5-të, ora 10:00)

- Koalicioni i OJQ-ve “Java Kundër Korrupsionit 2018” do të mbajë tryezën e diskutimit me temë “Zbatimi i Ligjit për Parandalimin e Konfliktit të Interesit në ushtrimin e funksionit publik në pushtetin legjislativ”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Shoqata “Miqtë e Amerikës” dhe Komuna e Gjakoves hapin Librin e Zisë, në nderim të Presidentit George H.W. BUSH. (Pallati i Kulturës "Asim Vokshi" në Gjakovë, ora 10:00)

- Në kuadër të Fushatës “Ta Pastrojmë Kosovën” do të organizohet aksion pastrimi në Komunën e Rahovecit. (Rruga kryesore në fshatin Zaqisht të Rahovecit, ora 10:00)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Nataliya Apostolova, do të diskutojë me nxënësit e shkollave të mesme me temë "Të mbështesë ndryshimin kulturor: roli i gjeneratave të reja për formësimin e vlerave të së nesërmes".  (Kafiteria Dit' e Nat', ora 10:00)

- Kompania vendore 'Produktet Natyrale të Kosovës' organizon ceremoninë e inaugurimit të linjës së re me teknologji të avancuar për përpunimin e farave të kungullit. (Fabrika 'Produktet Natyrale të Kosovës' në fshatin Loxhë në Pejë, ora 11:00)

- Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës të mbajë konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve të sektorit privat. (Zyret te BSPK, së ora 11:00)

- Instituti Demokraci për Zhvillim organizon ngjarjen vjetore të shpërblimeve në kuadër të projektit “Leja prindërore për barazi gjinore” që financohet nga Qendra Ndërkombëtare Olof Palme dhe mbështetet nga Qeveria Suedeze. (Libraria Dukagjini, ora 11:00)

- Mbahet tryeza në të cilën do të diskutohet për pakon ligjore kundër korrupsionit, si dhe për punën e institucioneve të drejtësisë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C-405, ora 11:00)

- Asociacioni i Arkitektektëve të Kosovës dhe Komunës së Gjilanit bën prezantimin e “Bienales së Arkitekturës 2018”, ku do të marrin pjesë edhe përfaqësuesit e Komunës së Gjilanit dhe arkitektët në nivel Kosove dhe ata regjional. (Gjilan, ora 13:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore organizon konferencën për shtyp me temë “Standardizimi i produkteve vendore: Shpërndarja dhe shitja e standardeve. (Resource Center Kosovo, në lagjen Pejton, në zyre të Forumit për Iniciativa Qytetare, ora 13:00)

- Koalicioni i OJQ-ve “Java Kundër Korrupsionit 2018” do të organizoj tryezen e diskutimit me temë “Zbatimi i Ligjit për Parandalimin e Konfliktit të Interesit në ushtrimin e funksionit publik në pushtetin ekzekutiv”. (Hotel Sirius, ora 14:00)

- Partia Socialdemokrate mban konferencë për media lidhur me çështjen e dialogut me Serbinë, për të cilën do të flasin nënkryetarët Visar Ymeri dhe Dukagjin Gorani. (Zyrat e PSD-së, në lagjen "Arbëria", ora 14:00)

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal në prag të përfundimit të vitit 2018, organizon ngjarjen vjetore për shënimin e të arriturave në vetëqeverisjen lokale në Kosovë si dhe të prezantojë orientimet për vitin e ardhshëm. (Sheshi 21, ora 18:00)