11 Gusht 2022

Prezantohet gjendja e ujërave dhe licencimi i hidrocentraleve në Kosovë

Prishtinë, 24 qershor - Institucioni i Avokatit të Popullit (IAP) dhe Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) organizon tryezën e përbashkët “Ujërat, e drejtë e njeriut - mbikëqyrja dhe llogaridhënia”.

Tryeza mbahet me rastin e shënimit të  Ditës Botërore të Mjedisit, dhe ka për qëllim që  Avokati i Popullit dhe Auditorja e Përgjithshme, së bashku me përfaqësues të  institucioneve publike, të organizatave  ndërkombëtare, të shoqërisë civile dhe të  mediave, të diskutojnë për gjendjen, sfidat si dhe për veprimet e autoriteteve për mbrojtjen e ujërave në Kosovë.

Po ashtu në këtë tryezë do të prezantohen gjetjet e Institucionit të Avokatit të Popullit lidhur me gjendjen e ujërave në Kosovë dhe raporti me rekomandime për hidrocentralet, si dhe gjetjet dhe rekomandimet e Auditorit të Përgjithshëm për raportin e auditimit të performancës “Sistemi  i   licencimit dhe monitorimit të Hidrocentraleve”.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 gusht 2022

- Handikos organizon ceremoninë e shpërndarjes së 70 karrocave për personat me aftësi të kufizuara, donacion nga Izraeli, ku do të marrin pjesë ambasadorja e Izraelit, znj. Tammy Ziv, ministrja e Ministrisë për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  znj. Donika Gërvalla dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuara Adresa: Veternik, ora 10:00)

- Grupi i asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës mban konferencë për media. (Selia qendrore e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Në qytetin e Vushtrrisë organizohet Akademia Verore "Arbën Xhaferi‘’ edicioni i II-të. (Kalaja e Vjetër të Vushtrrisë, ora 17:00)