25 Maj 2019

Mungesa e Energjisë Elektrike është duke dëmtuar rëndë bizneset

Prishtinë, 20 nëntor - Ndër shumë probleme me të cilat përballen bizneset e kësaj komune ishin mungesa madhe e energjisë elektrike e cila po i shkakton humbje të mëdha bizneseve, mungesa e të mbjellave vjen si pasoj e mungesës së subvencioneve për bujqit, u tha ndër të tjera në takimin që Oda e Afarizmit të Kosovës realizoi me Kryetarin e Komunës së Malishevës, Ragip Begaj.

Gjatë takimit anëtari i Bordit të OAK, Hysni Zogaj falënderoi Kryetarin Ragip Begaj për pritjen dhe i prezantoi atij shërbimet dhe aktivitetet që Oda e Afarizmit të Kosovës ofron.

Në anën tjetër Kryetari i Komunës së Malishevës Ragip Begaj, e përgëzoi Odën e Afarizmit të Kosovës për misionin e saj të rëndësishëm dhe për vizitën atje. Z.Begaj ndër shumë probleme me të cilat përballen bizneset e kësaj komune theksoi si problem qenësor mungesën e madhe të energjisë elektrike e cila po u shkakton humbje të mëdha bizneseve. Njëherësh, kryetari potencoi se nuk ka të mbjella ngase mungojnë subvencionet për bujqit.

Zogaj u interesua edhe për çështje të tjera të këaj komune, ndër to për numrin e vogël të femrave të punësuara në këtë komunë.

Lidhur me këtë, kryetari Begaj njoftoi që tani ka përmiresime dhe se janë punësuar 7 (shtatë) drejtore të reja femra në shkollat e Malishevës.

Ai po ashtu përmendi punësimin e tre personave me aftësi të kufizuara në Komunën e Malishevës, dy meshkuj dhe një femër.

Ndërsa Kryetarja e Shoqatës së Bizneseve të Komunës së Malishevës, Adelina Berisha shprehi shqetësimin për vjedhjen që po i bëhet kohët e fundit bizneseve në këtë anë.

Në fund të këtij takimi Komuna e Malishevës dhe Oda e Afarizmmit të Kosovës lanë të hapura mundësitë e bashkëpunimit.

Në këtë takim Oda e Afarizmit të Kosovës u përfaqësua nga: anëtari i bordit të OAK, Hysni Zogaj dhe zyrtaret Mirjeta Shala dhe Rreze Cana.

Kryetari njoftoi se për çështjen e vjedhjes së bizneseve kishte takuar Komandantin e Policisë, Hazir Berisha.

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 maj 2019 - Vazhdon dita e dytë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B me temë 'Diaspora si agjent ndërmjetësues për të bërit biznes në tregjet e huaja'. (Hotel Emerald, ora 9:00)

- Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi pret në takim delegacionin e Kryetarëve të Odave të Ballkanit Perendimor, anëtarë të Bordit Menaxhues të CIF-it. (Objekti i OEK-ut, ora 9:15)

- Delegacioni i kryetarëve të Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor do ta vizitoj Kosovën. (Parku i Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, ish kampi i KFOR-it, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës së Vushtrisë organizon drekë pune për delegacionin nga Diaspora në Komunën e Vushtrisë. (Vushtrri, ora 12:15)

- Kompanitë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Ciao Berto. (Ciao Berto, Magjistralja Pishtine - Mitrovice, kilometri i dytë, ora 14:25)

- Kompanitë e Diasporës vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Tiki Mosaic. (Objekti i kompanisë Tiki MosaicMagjistralja Prishtinë - Ferizaj, afër Grand Strore, ora 15:30)

- Kompanitë e Diasporës zhvillojnë vizitë përmbyllëse në showroom të kompanisë Binni e cila do të jetë nikoqir i një kokteji me rastin e mbylljes së Konferencës Ekonomike të Diasporës Shqiptare nga Evropa. (Objekti i kompanisë Bini, magjistralja Prishtinë - Ferizaj, ora 16:15)