20 Prill 2019

Let’s Do It nënshkruan marrëveshje me Lëvizjen Globale 'River Cleanup'

Prishtinë, 15 mars - Let’s Do It ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Lëvizjen Globale mjedisore “River Cleanup”, me qëllim të organizimit të aksioneve të përbashkëta për pastrimin e lumenjve, në kuadër të aktiviteteve që do të organizohen në Ditën e Pastrimit të Botës për vitin 2019.

Let’s Do It ka nënshkruar këtë marrëveshje në cilësinë e organizatores dhe koordinatores së Ditës Botërore të Pastrimit për vitet 2019 dhe 2020.

Kjo marrëveshje bashkëpunimi është nënshkruar meqë Let’s Do It në Strategjinë e vitit 2019 ka fokus kryesor pastrimin e lumenjve në Kosovë, gjë që ka filluar qysh dje me pastrimin e brezit përgjatë Liqenit të Batllavës.

“River Cleanup” është Lëvizje Globale mjedisore që ka për qëllim të zhvillojë dhe mbështesë iniciativat që synojnë informimin, pastrimin dhe ngritjen e vetëdijes për ndotjen që po i bëhet mjedisit nga mbeturinat dhe burime të tjera të ndotje, që ndikojnë në lumenj dhe mjedisin në përgjithësi.

Në strategjinë e vitit 2019, “River Cleanup” parasheh pastrimin e gjashtë prej lumenjve më të mëdhenj në botë, siç janë: Volga, Danubi, Neris&Nemunas, Raina, Scheldt dhe Drini, ku do të fokusohet Let’s Do It.

Qëllim i këtij bashkëpunimi është kontributi i përbashkët në kauzën për pastrimin e botës, specifikisht në përhapjen e thirrjes për pjesëmarrje në aksione të komunitetit që organizohen përgjatë lumenjve në qytete, si dhe nxitjen e pjesëmarrjes në Ditën e Pastrimit të Botës.

Duke e nënshkruar këtë bashkëpunim, Let’s Do It do të angazhohet në organizimin e aksioneve të pastrimit përgjatë lumenjve gjatë Fushatës së vitit 2019, si dhe t’i inkurajojë anëtarët e Lëvizjes Globale Let’s Do It World që të bashkëpunojnë me përfaqësuesit e “River Cleanup” në vende të ndryshme të botës.

Ashtu siç jeni njoftuar, Let’s Do It Kosova do të organizojë dhe koordinojë Ditën e Pastrimit të Botës për vitet 2019-2020 në më shumë se 150 shtete të ndryshme.

Kjo u vendos në kuadër të Konferencës për Ditën e Pastrimit të Botës, që u mbajt në Tallinn të Estonisë gjatë janarit, ku u bë e ditur se Kosova fitoi këtë besim dhe përgjegjësi të madhe nga Lëvizja “Let’s Do It World”, për shkak të suksesit të jashtëzakonshëm që shënoi ndër vite, veçanërisht gjatë vitit të kaluar [2018], me organizimin e Fushatës tre mujore “Ta Pastrojmë Kosovën” [15 shtator – 15 dhjetor 2018].

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 prill 2019 - Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë Turneun memorial për të rinjë "Bedri Ajeti". (Pallati i sporteve në Prishtinë, ora 9:30)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media! (Selia e Vetëndosje, ora 10:00)

- Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri mban konferencë për media. (Press Qendra në Ndërtesën e Zyrës së Kryeministrit, ora 10:00)

- Alternativa mban konferencën e radhës të partisë në të cilën prezanton të gjetura dhe rekomandime për gjendjen mjedisore në Kosovë. (Zyret e partisë Alternativa. ora 10:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë Akademinë Përkujtimore me rastin e 20 vjetorit të rënies së Dëshmorëve të Brigadës 136 Rugova, që organizohet nën patronatin e kryeministrit. (Teatri “Istref Begolli” në Pejë, ora 11:00)

- Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës organizon Konferencë për media lidhur me kthimin e shtetasëve kosovarë nga Siria. (Objekti i Prokurorit të Shtetit, ora 12:30)

- Biznesi anëtarë në Odën e Afarizmit të Kosovës “Altera”, bën promovimin e librit të autorit Bashmir Xhemaj, “Një shqiptar në CIA - dy jetët e Destan Berishës”. (Libraria Altera në Prizren, ora 13:00)

- Lansohet projekti #Forheroines. (Para monumentit “Heroinat” në Prishtinë, ora 13:00)

- Shoqata Atlantiku mbanë konferencë përmbyllëse për media në të cilën përfaqësuesi i shoqatës Gani Shehu, do të pasqyrojë ngjarjet që kanë shënuar 20-vjetorin e ‘Batalionit Atlantiku’, mesazhin kyç dhe vizionin për angazhimet në të ardhmen. (Hotel Grand, ora 14:00)